spot_imgspot_img
spot_img

5 film, amelyben láthattuk a szexi Timothée Chalametet

-

Article Top Ad (AdSense)

Generációjának legtehetségesebb színészei közé tartozik. Középiskolásként Madonna lányával randizott. A Vogue magazin pedig a divatvilág legbefolyásosabb férfijának nevezte 2019-ben, mert a lap szerint a fiú androgün megjelenésével a hagyományos férfiasság és a nőiesség közötti határvonalat feszegeti. Születésnapja alkalmából lássuk, milyen ikonikus szerepekben láthattuk őt a filmvásznon.

1. Szólíts a neveden

Fotó: Flickr

André Aciman azonos című regényéből készült romantikus filmben Chalamet egy francia tinédzser fiút alakít, aki egyik nyári vakációja alatt megismerkedik egy amerikai cserediákkal, akivel aztán a szünidő alatt nemcsak, hogy összebarátkoznak, hanem szerelmi szál is szövődik kettőjük között. Timothée számára ez a film jelentette a filmes karrierje áttörését. Alakításáért a legjobb színésznek járó díjra jelölték a 2018-as Oscar-gálán.

2. Egy esős nap New Yorkban

Fotó: Flickr

Woody Allen romantikus vígjátékában Chalamet egy elit New York-i egyetemistát játszik, aki barátnőjével tervez egy romantikus hétvégét eltölteni. A lány azonban munka miatt érkezik Manhattenbe, interjút kell készítenie egy független filmrendezővel. A munka olyannyira jól sikerül, hogy a rendező további szakmai megbeszélésekre invitálja. A lány barátja eközben az utcákat róva összefut egyik volt barátnője húgával. Az együtt töltött nap után a srácnak el kell döntenie, végül melyik lányt választja.

3. V. Henrik

Fotó: Mafab

A romantikus vígjátékok után Timothée Chalamet végre egy ízig-vérig történelmi drámában is megcsillogtathatta tehetségét. Ebben a filmben Halt, az önfejű herceget – aki egyben az angol trónörökös is – alakítja, akit V. Henrik királlyá koronáznak, miután zsarnoki apja meghalt. Ezután az ifjú királynak kell eligazodnia az udvari politikában, az apja hátrahagyott háborújában és korábbi élete érzelmi húrjain.

4. Kisasszonyok

Fotó: Flickr

Luisa May Alcott klasszikus regényének, a Kisasszonyoknak 2019-es filmadaptációjában Chalamet alakítja Laurie-t, a March nővérek gyerekkori barátját. A filmben a legidősebb lánnyal, Jo-val kerül legközelebbi kapcsolatba, akinek meg is kéri a kezét, de a lány visszautasítja, mert szerinte neki nem való a házasság, inkább írónő szeretne lenni. Laurie végül Jo húgát jegyzi el.

5. Dűne

Fotó: Mafab

Timothée Chalamet legutóbbi, legnagyszabásúbb filmprodukciójában Paul herceg szerepébe bújik, akinek anyjával együtt, Jessica hercegnével együtt menekülniük kell az ellenük összeesküvők elől. Céljuk azonban nem csak az életben maradás, hanem a trón visszaszerzése is. Az adaptációban olyan elismert színészekkel dolgozott együtt, mint például Jason Momoa, Javier Bardem, Rebecca Fergusson vagy a gyönyörű Zendaya.

5 tény, amit tudnod kell a sármos Brad Pittről

 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!