5 tény, amit tudnod kell a sármos Brad Pittről

-

Talán nem kell bemutatni a szőke szépfiút gyönyörű kék szemekkel. Valamikor a ’90-es évek tájékán robbant be a nézői köztudatba, és népszerűsége azóta sem csökkent. Felesége volt a bájosan szép Jennifer Aniston és jó pár évig élt a szexi Angelina Jolie színésznővel is. Születésnapja alkalmából íme néhány tény a sármos színészlegendáról.

1. Gyerekként konzervatív baptista szellemű neveltetésben részesült testvéreivel együtt, ám felnőtt fejjel inkább békésen tekint a vallásra, mintsem ateista nézeteket vallana.

Jelenet a Thelma és Louise c. filmből, mellyel karrierje elindult (Fotó: Mafab)

2. Érettségi után a Missouri egyetemen tanult újságírást és marketing szövegírást. Diplomát azonban mégsem szerzett, ugyanis kevéssel az államvizsga előtt rájött, hogy inkább filmezéssel szeretne foglalkozni.

A Dalai láma barátjaként a Hét év Tibetben c. filmben (Fotó: Mafab)

3. Brad Pitt színészi karrierjének beindulása előtt sokféle munkát vállalt. Volt limuzinsofőr kifejezetten sztriptíztáncosok részére, hűtőszekrény kiszállító és egy ideig egy hatalmas csirke animátor az El Pollo Loco étteremláncnál.

Achilleusként a Trója c. filmben (Fotó: Mafab)

4. Legelső filmszerepét a Hold fia című alkotásban kapta, ám mielőtt a film elkészülhetett volna, a forgatási helyszínül szolgáló Jugoszláviát polgárháború dúlta fel. A filmanyag egészen 1996-ig nem is került elő.

Hippiverőként a Volt egyszer egy Hollywoodban (Fotó: Mafab)

5. Magyarországon többször is járt és forgatott. Egyik emlékezetes kalandja még 1989-ben volt, amikor épp Jugoszláviába tartott az ottani barátaihoz, ám a Keleti pályaudvaron leszállították a vonatról, mert állítólag nem voltak rendben a papírjai.

A gyilkos járat: Érdekességek Japánról két órában

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!