10 ok, amiért Zendaya lehet a következő nagy világsztár

-

26 éves lett napjaink egyik legsokoldalúbb és legizgalmasabb művésze. Az elsősorban színésznőként ismert Zendaya ráadásul nálunk ünnepel, hiszen a Dűne 2. részének forgatása miatt Magyarországon tartózkodik. A szerencsésebbek akár személyesen is felköszönthetik, mi pedig a jeles nap alkalmából összeszedtünk 10 olyan indokot, amelyeknek nyomán igazán nagy világsztárrá válhat.

1. Képes több lábon állni

Elsősorban színésznőként ismert, pedig modellként, énekesnőként, táncosként, újabban pedig producerként is igyekszik helytállni. Ezek mind szerves részeit képzik a showbusinessnek, így bármelyikbe is vágna bele, nem kellene nagyon kilépnie a komfortzónájából.

2. Szerepelt már nagy produkciókban

Fiatal kora ellenére már láthattuk többek között 3 különböző Pókember-filmben, a Dűnében, napjaink egyik sikersorozatában, az Eufóriában. Más színészek egész karrierjük során nem tudhatnak magukénak ilyen erős filmográfiát, neki azonban még bőven 30 alatt sikerült ezeket megugrania. Ez pedig további sikereket vetíthet előre az ő esetében.

Kép: Flickr

3. Jó példát mutat

Rendszeresen adományoz jótékony szervezetek számára, kampányt indított az online zaklatások és gyűlöletbeszédek ellen, emellett több feminista mozgalomhoz adta a nevét és az arcát. Mivel többségében fiatalokból álló rajongótábora van, így ez a fajta társadalmi szerepvállalás őket is arra sarkallhatja, hogy álljanak ki jó ügyek érdekében.

4. Szerény és hétköznapi

Tucatnyi siker ide, milliós követőszám oda, Zendaya mindig is az a „szomszéd lány” típusú sztár volt. Bárkivel képes néhány kedves szót váltani, attól sem riad vissza, ha a munkáján kívül kell emberek közé mennie. Egy korábbi interjújában elmondta, hogy nem tartja magát kiváltságosnak vagy többnek, mint mások, de tisztában van azzal, hogy felelősséget kell vállalnia. A Pókember-filmekből pedig tudjuk: „A nagy erő nagy felelősséggel jár”.

5. Még van ideje tapasztalatot gyűjteni

Cikkünk megírásának idején tölti a 26-ot, ami a színészszakmában gyakorlatilag még bébikornak számít. Az már bebizonyosodott, hogy kiváló az üzleti érzéke, jól választ szerepeket, ezeket pedig egy kis rutinszerzéssel tovább finomíthatja. Az idő abszolút neki dolgozik, hiszen sok pályatársa ebben a korban még csak a szárnypróbálgatási fázisban van.

Kép: Flickr

6. Nem egy botrányhős

A színfalak mögött meglehetősen egyszerű életet él. Nem tesz olyan nyilatkozatokat, amiken a bulvárlapok csámcsoghatnának, nincsenek polgárpukkasztó húzásai, és azt sem lehet mondani, hogy a magánéletétől lenne hangos a média. Őt és párját, a szintén Pókemberben szereplő Tom Hollandet gyakran kapják lencsevégre a lesifotósok, de úgy látszik ez nem megy a kapcsolatuk rovására.

7. Szakmailag is elismerik

Nem csak nagyszabású mozifilmekben számítanak rá, hanem drámaibb alakításokat igénylő alkotásokban is. A számok még inkább beszédesek ebben az esetben: eddig 26 zenés-filmes díjat söpört be, összesen pedig több, mint 40 jelölése van. A legnagyobb elismerést 2020-ban nyerte el, ekkor kapta meg ugyanis az Emmy-díjat az Eufóriában nyújtott alakításáért.

8. Megragadja a figyelmet

Zendaya rendkívül egyedi kisugárzású nő, akit egyből megjegyeznek a nézők. Őt garantáltan nem keveri össze mással az ember. A színésznőnek saját divatcége is van, és nem riad attól vissza, hogy merész, a szokásostól eltérő fazonú ruhákat visel a különböző díjátadó gálákon. Ez pedig kiemeli őt a tömegből, így nem csak a rajongók, hanem az őt a jövőben szerződtetni óhajtó producerek is felkaphatják rá a fejüket.

Kép: Flickr

9. Jó kapcsolatai vannak

A sztárvilágban nem árt, ha az embernek vannak olyan kapcsolatai, amelyek megkönnyíthetik az előre jutásban. Persze ehhez nem árt, ha tehetség is párosul, Zendayának mindkettőből jutott. A legnagyobb sikerei előtt már olyan zenészek klipjeiben szerepelhetett, mint Beyoncé, Taylor Swift vagy éppen Bruno Mars, ami kétségkívül jó ugródeszka volt számára.

10. Nem felejtette el, honnan jött

Tanárként dolgozó szüleivel a mai napig kiváló kapcsolatot ápol. Noha nem született művészcsaládba, a családjától már egészen kicsi korától kezdve mindennemű támogatást megkapott ahhoz, hogy valóra váltsa az álmát és színésznő lehessen. Zendaya hamar megugrotta ezt a lécet, azóta is mindig hálával emlegeti szülei nevét. Ez az odaadó nevelés a munkamorálját is meghatározta a színésznőnek: ugyanazzal az alázattal és kitartással viszonyul a karrierjéhez, mint ahogy a szülei egyengették az ő útját is.

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!