spot_imgspot_img
spot_img

5 + 3 étterem tipp Valentin napi vacsorához

-

Article Top Ad (AdSense)
Valentin nap alkalmával sokaknak okoz fejtörést, hova is vigye el kedvesét egy romantikus vacsorára. Valójában tényleg nehéz feladat a tökéletest megtalálni. A legnagyobb hiba, amit ilyenkor el lehet követni, hogy a csakis a social media felületekről tájékozódunk. Roppant egyszerűen fogalmazva, ott nem mindenkit találhatunk meg, és nem minden esetben tükrözi a valóság képét.
Fotó: Pixabay

Mit tegyünk az étterem kiválasztása előtt

Annak már szerencséje is van, aki hosszabb ideje van együtt a párjával. Akkor magától értetődő, hogy már ismeri az ízlését. Tehát az első és fontos tennivaló, meg kell tudni pontosan, hogy mire vágyik a párunk, ezen belül pedig, hogy milyen ételeket szeret, vagy nem szeret. Az sem árt, ha azt is tudjuk mi magunk mit szeretnénk. A cél egyértelműen az, hogy jól érezzük magunkat mind a ketten, ezért ne hozzunk kompromisszumot a saját ízlésünk tekintetében sem. A következő- ugyan nyilvánvalónak hangzó- dolog, a pénztárca. Mivel az éttermek rendkívül széles skálán mozognak, a csúcskategóriától, egészen a kifőzdéig, az árak tekintetében- a szivárvány minden színével találkozhatunk.
Fotó: Pixabay

Kezdjünk el az étterem keresést

Kezdjük a keresés azokkal, akik Valentin napi menüsort hirdetnek. Logikus, hogy ebben az időszakban is szeretnének az éttermek minél több vendéget magukhoz csábítani. Tehát akik veszik a fáradságot és teljesen új ételekkel rukkolnak elő- az a la carte étlapon túl- már bízhatunk benne, hogy az igényességet meg fogjuk találni náluk. Arról nem is beszélve, hogy ezeket a menüsorokat általában úgy állítják össze, hogy a vendégek számára gazdaságosabb megoldást jelentsen, mint az étlapról rendelni! A harmadik tényező, ami e mellett szól, az pedig az alkalomhoz illő ételek és a plusz kedvességek. Az ilyen menüsorokat már alapban odafigyeléssel állítják össze, úgy, hogy benne legyen legalább egy kellemes bor, vagy pezsgő és az elmaradhatatlan édesség. Sok esetben a Valentin napi ételsorokban vannak ajándék italok vagy fogás!
Fotó: Pixabay

Kire hallgassunk

Alapvetően senkire, de nyugodtan érdemes kikérni barátaink, ismerőseink, vagy éppen munkatársaink tanácsát. Már mindenkinek volt éttermi élménye és biztosan azt is el tudja mondani, hogy számára melyik étterem volt a legszimpatikusabb, és azt is, hogy miért. Nem mindig segítség, de előfordulhat, hogy így megtalálhatjuk a számunkra is megfelelőt. A legszerencsésebb helyzetben akkor vagyunk, ha van a környezetünkben „szakember”- olyan, aki közelről is ismeri a vendéglátást.
Böngésszünk online! Manapság már könnyedén rá tudunk szűrni az étterem jellegére, legyen az magyaros étterem, tájjellegű, japán étterem, spanyol konyha, vagy éppen igazi olasz. Az is rendkívül fontos, hogy ha van párunknak bármiféle ételérzékenysége, vega, vagy vegán- ennek megfelelően keressünk! Itt megint egy jó tanács azoknak az éttermeknek, akiknek weblapjuk is van, biztosan a minőség frontján mozognak! Félreértés ne essék- ez nem evidens, de a keresésnél jól jöhet!
Fotó: Pixabay

Figyeljünk az étterem jellegére

Mivel ez egy különleges nap számunkra – különleges helyre menjünk! Ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy csak az elegáns jó. Arra kell figyelni, hogy a számunkra legmegfelelőbb hangulatot sugárzó éttermet, bisztrót válasszuk. Ez mindenkinél más és a párok közös „rezgésére” építsünk, tehát a pozitív közös megéléseket vegyük alapul. Ha valaki tényleg szereti a maximális eleganciát, a kifogástalan- mondjuk úgy fine dining élményt- érdemes egy magas kategóriát képviselő helyet keresni. Mielőtt valaki arra gondolna, hogy a fine dining a ‘kis adagok nagy tányéron pöttyözve’, gyorsan szólok:  téved! Az étkezés élményét jelenti attól a pillanattól, hogy belépünk az étterembe, egész addig, míg távozunk. Egy komoly 8-10-15 fogásos vacsorával bőségesen jól lehet lakni! Abban az esetben, ha valaki lazább Bisztrós hangulatra vágyik- máris kitárul a világ. Itt feltétlenül figyeljük az enteriőrt! Van, aki a színes bohókásabb helyeket szereti, van, aki az egyszerűbbeket, van, aki a szépen megkomponált tereket érzi magáénak, és van olyan is, aki egyedire vágyik.
Fotó: Pixabay

Néhány tipp- hova menjünk Valentin napi vacsorára

Fotó: Pintér Árpád / Gundel
Gundel Étterem Kávéház
Minden a klasszikus Gundel-étlapról származik és jó alapanyagból, gondosan van elkészítve: gulyás, palóc és Újházi leves, tokaji aszús libamáj, paprikás csirke, Feszty szendvics, bakonyi bélszín, Kárpáti süllő, Rákóczi túrós, somlói galuska, Gundel-palacsinta. Ebből talán a Feszty manapság a legkevésbé ismert. A konyhát Moldován Viktor séf viszi, aki a magyar konyhát 14 évig népszerűsítette Japánban! Az egyik legjobb választás, nem beszélve, hogy a hangulatról zongorista és egy fantasztikus női cigányzenekar is gondoskodik.
Fotó: Japanika
Japanika, Sushi Sei Étterem Official
Hal valaki szeretne igazi Japán konyhával találkozni és megismerni az ikonikus fogásokat, ez a két étterem remek választás lehet. Ha valahol érdemes sushi-t fogyasztani a városban- akkor teljesen egyértelmű ez a két étterem!
Fotó: Kata Restaurant
Kata Restaurant
A különféle érzékenységek részei lettek az életünknek. Akik ilyen jellegű problémákkal élnek, a glutén-, laktóz érzékenység, vega vagy vegán- a Kata Restaurant jó választás lehet. Kifejezetten erre a vonalra felépített szakértő étteremről van szó! Budapest szívében, az Opera mellett található.
Gléda Vendéglő
A Gléda feleleveníti a modern kor követelményeinek -megfelelő formában és hangulatban- a múlt század eleji jó értelemben vett vendéglő műfajt. Klasszikus házias ízek, modern konyhatechnológia és családias hangulat. Családi vendéglő a javából. A minőség záloga Kerekes Sándor séf és Deli Jánost majd egy évtizede dolgoznak együtt, a hely tökéletes!
Fotó: Szék Restaurant
SZÉK Restaurant & Bar
Székely Erdélyi magyar gourmet konyha. Fantasztikus tradicionális ételek- ötvözve a mai konyha technikával, szemet gyönyörködtető tálalással. Az étterem fantasztikus belső tere teljesen ideális egy romantikus vacsorához, ahol elkalandoztunk az ízekben.
Fotó: Seregélyes Gábor
Vokál Rock Bistro
Ízig- vérig laza hely, ami igazán rock and roll hangulatot hoz. Aki szereti a vagány baráti hangulatot, megspékelve egy kis dark feelinggel- ne hagyja ki! A bistro különleges igazi házi ízekkel dolgozik, és mind a magyar-, mind a világkonyha megtalálható. A tálalás eszméletlenül jól néz ki és abban biztosak lehetünk, hogy nem csak jól fogunk lakni, hanem egy élménnyel is megtömjük magunkat.
UMO
Az UMO ablakot nyit a világra, ahol az alapanyagok és a gasztronómiai technikák közös játéka egy felemelő élményt hoz létre, melyet a multikulturalizmus ihletett. A tűz, mint fő elem, a füst, mint fő hatás- összefonódik a koktélozás élményével és tökéletes összhangban együtt alkotják ezt a minden érzékszervre ható utazást. Az UMO igazi grill étterem, tökéletes összhangban a profizmus és a feszengés mentesség. Plusz egyedi koktéljai miatt- pláne alkalomhoz illő!
Bigfish
Aki ezen a jeles napon különlegesre vágyik: a Bigfish jó választás. A tenger legjavát hozza el nekünk és ebből adódóan különleges halakból falatozhatunk. A tenger gyümölcsei széles választékban állnak a rendelkezésünkre. Kóstolhatunk ördöghalat, polipot, osztrigát, de a legegyszerűbb, ha bekukkantunk az oldalukra és választunk!
Az utolsó jó tanács, hogy ha megvan a megfelelő étterem, jó előre foglaljuk le az asztalt, nehogy hoppon maradjunk, és kezdjük elölről a keresgélést!

Szerző: Budafoki Tamás

Mi kerüljön a tányérunkra?

Így kezdj el boldogabb életet élni

Hogyan süssünk steak-et

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!