spot_imgspot_img
spot_img

4 borzongató és emlékezetes thriller nyári estékre

-

Article Top Ad (AdSense)

Ha szeretsz borzongani, és kedveled az elgondolkodtató thrillereket, akkor ezeket a filmeket látnod kell! Összegyűjtöttünk pár olyan kedvencünket, amik mély nyomot hagyhatnak benned. Demi Moore és Jennifer Lopez egy-egy izgalmas filmje mellett két, szakmai díjakkal jutalmazott sötét drámát is ajánlunk.

A fa alatt

Ez a számos filmes díjat elnyert izlandi fekete komédia az emberi ösztönvilág legmélyére merül. A történet fókuszában a bosszúvágy áll. Minden kontrollálatlan cselekedetet az indít be, hogy két szomszéd közt nézeteltérés alakul ki egy fa árnyéka miatt. A beszólogatás teljesen elfajul. Hátborzongató kertvárosi őrületnek lehetünk tanúi. A szomszédok azon lesznek, hogy a legkülönfélébb kegyetlenkedéssel lelki sebeket ejtsenek a másikon. A gyűlölködés indokolatlannak tűnik. Az elszabadult indulatokat látva néha talán fel is háborodsz majd. Érdemes kibeszélni valakivel a látottakat.

A fa alatt (Undir Trénu) – izlandi fekete vígjáték, 2018

Élősködők

Nem véletlen, hogy éjsötét vígjátékként emlegetik ezt a megdöbbentő csavarokkal teli dél-koreai filmet, ami idén négy Oscar-díjat is bezsebelt. Egy igénytelen körülmények közt élő család bizarr felemelkedéséről szól az idegölő fordulatokkal teli film.

Bong Joon-ho rendezőfenomén antihősei naplopók, élősködők. Először a fiú, Ki-taek épül be a luxusvillában élő, kifinomult ízlésű Park család életébe. Parkék lányát tanítja angolra, de észreveszi, hogy a testvérének, az apjának és az anyjának is lenne itt a csodás háznál feladat. Módszeresen kikészítik a személyzetet. A testvére rajzterapeuta, az apja sofőr, az anyja bejárónő lesz. Mindannyian visszaélnek a tisztességtelen úton szerzett munkával és egy hajmeresztő eseménysorozat veszi kezdetét.

A film célja nem az öncélú ijesztgetés, igazán elgondolkodtató üzenete is van.

Élősködők (Parasite) – dél-koreai dráma, 132 perc, 2019

Félhomály

Demi Moore fiatalkori szerepei közt sok emlékezetes van. A Ghost és a Tisztességtelen ajánlat is remek, de most nem ezekre gondoltunk. A Félhomály című kemény lélektani drámát talán nem is ismered. Ebben a thrillerben a színésznő egy sikeres írónőt (Rachel) alakít, akinek a kisfia meghal. Rachel túlzottan elfoglalt volt, nem figyelt eléggé a gyermekére, így lelkiismeret-furdalás mardossa a lelkét. A szörnyű tragédia után tönkremegy az egyébként nem is olyan tökéletes házassága.

A belső békéjét egy kis halászfaluban szeretné megtalálni. Megismerkedik a szimpatikus toronyőrrel, akinek a közeledését el is fogadja, ám a gyászoló anya ezzel a barátsággal még nem lel nyugalomra,sőt…

Félhomály (Half Light) – amerikai-német-angol thriller, 102 perc, 2006

kép: port.hu

A szomszéd fiú

Jennifer Lopez vitathatatlanul dögös, káprázatos formában van. A szomszéd fiú című filmje nem friss, de természetesen ebben is szexis a színésznő. Az erotikus jelenetekben is bővelkedő thrillerben egy tanárt alakít, aki egy jóval fiatalabb fiúval, saját fiának egyik barátjával keveredik szenvedélyes viszonyba. Elragadja a hév, és a sármos szomszéd sráccal (Ryan Guzman) egymásnak esnek.

Izzik köztük a levegő, de a nő nem gondol kapcsolatra. A srác azonban betegesen szerelmes, ezért kegyetlen pszichológiai csatába kezd. Fanatikus szerelmével üldözi a tanárnőt, akinek az élete minden fronton kezd teljesen összeomlani. A film a forró jelenetek miatt 18 pluszos. Előzetesért katt ide.

A szomszéd fiú (The Boy Next Door) – amerikai thriller, 91 perc, 2014

kép: port.hu
Nyári estékre ajánljuk még Neked más szórakoztató elfoglaltságot is:

5 kihagyhatatlan könyv, amit a koronavírus ihletett

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!