spot_imgspot_img
spot_img

Zichy pezsgő – elegancia a palackban

-

Article Top Ad (AdSense)

A Zichy név immáron új értelmet nyert. Mára a gróf Zichy család nem csak egy ősi magyar főnemesi család a múltból. Történelmünk meghatározó egyéniségeinek öröksége számos területen tartja életben a magyar életérzést, melyre büszkék lehetünk. A jelen új tradíciót kelt életre, Zichy Anikónak köszönhetően.

Az álomból valóság

Magyarországot hosszú éveken keresztül az egyik legjelentősebb európai pezsgő exportőrként ismerték. Jelenleg is több fantasztikus, nemzetközileg is ismert tétellel büszkélkedhetünk. Nemrégiben pedig egy ősi család is zászlajára tűzte azt, hogy öregbíti az évszázados hagyományokat, nem is akárhogyan. Zichy Anikó, aki eredeti szakmáját tekintve jogászként vetette bele magát a pezsgők világába, férjével, gróf Zichy Aladárral élesztették fel a pezsgők új generációját, amikor Tokajban elkezdtek szőlészettel és borászattal foglalkozni. A Tokaji Zichy Szőlőbirtok komoly vállalkozás lett. A közel 30 hektáros birtokon főképp furmint, kisebb részben muskotály és hárslevelű szőlőfajták élvezik a Tokaj-hegyaljai lankákra vetülő napsugarak dédelgetését. Ennek köszönhetően mi is élvezhetjük a Zichy Anna pezsgőbe varázsolt elegáns buborékokat, a Zichy Anna Frizzante lágy érintését, és a Zichy Anna piccolo megnyerő praktikumát.

Zichy Anikó: „Nekem a pezsgő mindig is nagy kedvencem volt, mert ez nem csak egy ital, hanem egy különleges életérzés.. Egyszerre elegáns és trendi, klasszikus és lezser, luxus, de azért megengedhető! Az a célom, hogy ehhez a különleges életérzéshez a ZICHY ANNA pezsgővel mi is hozzájáruljunk.

A név, nem csak a Zichy, de Tokaj és Champagne is kötelez! Ezek a nevek mind olyan minőséget képviselnek, amit elérni sok munka, de kell hozzá bátorság, hit és persze  szerencse is, egy szóval kihívás.  A ZICHY ANNA brand létrehozásával szívvel-lélekkel „beleálltunk” ebbe a vállalkozásba és büszke vagyok rá, hogy a Winelovers zsűrije is pozitívan értékelte a munkánkat! Ezek az eredmények nagy lendületet adnak  a továbbiakhoz!”

Elegancia palackba zárva

Ha mindenáron meg kéne fogalmazni miről is szól a Zichy Anna pezsgő, egyszerű a válasz: Stílus és elegancia, kifogástalan minőségben!  Ez annak köszönhető, hogy a pezsgőt pontosan úgy késztik, ahogy  Champagne-ban, palackban érlelve, méthode tradicionnelle ejárással. Zichy Anikó és csapata egy fantasztikus italt alkottak, ami bárhol a világban megállná a helyét. A legjobb technológiát ötvözték Tokaj egyediségével, mely a  pezsgő, de ugyanúgy a Zichy Anna Frizzante minden cseppjében megtalálható. Élvezhetjük a simulékony, könnyed aromákat, megcsodálhatjuk a játékos buborékok szépségét, mely a Zichy Anna pezsgőket kívánatossá teszi. Legyen az ünnepi alkalom, vagy hétköznapi étkezés, a pezsgő és a frizzante kétségtelenül remek választás.

Zichy Anikó: „Tokaj – mint termőhely – óriási érték, méltán ismert és elismert világszerte. Büszke vagyok rá, hogy a tokaji borvidéken tevékenykedhetünk, alázattal és csodálattal figyelem a szőlészeti és borászati munkát.

Ugyanakkor hozzám közelebb áll a vállalkozás menedzsment, mint a szorosan vett borászati szakma. Ezen a téren képeztem magamat tovább amikor elvégeztem a Wine Business Manager posztgraduális képzést. Ez a kitűnő professzorok által jegyzett szak döntően a marketing, a menedzsment, a sales és  a pénzügyek terén vértezett fel nélkülözhetetlen ismeretekkel. Az egyetemi programok során rengeteg hazai- és külföldi üzleti kapcsolatra tettem szert, amit szeretnék saját magunk számára ugyanúgy, mint Tokaj-Hegyalja számára hasznosítani. Fontosnak tartom, hogy a bennünket körülvevő természeti- és társadalmi környezetbe beilleszkedjünk, igyekezzünk javítani amin lehet, segítsünk ahol tudunk, vagyis hogy részt vegyünk és felelősséget vállaljunk „világ” alakulásáért. 

Zichy Anikó: „A Zichy Szőlőbirtok családban marad, hiszen mi egy igazi családi vállalkozás vagyunk. Tamás és Bálint fiam 10 év külföldi munka és egyetemi tanulmányaik befejeztével jöttek haza, hogy a családi vállalkozásban dolgozzanak. Rengeteget jelent, hogy külföldi tapasztalatuk van, hogy más kultúrák iránt nyitottak, hogy tudnak és szeretnek kommunikálni. Fontos is ez, mert az európai piacok mellett olyan álmokat is dédelgetünk, hogy egyszer kapható lesz a pezsgőnk Afrikában, ahol a férjem 20 évet dolgozott és örök-Afrika rajongóvá vált, vagy Kínában, ahol Tamás fiam egy ideig  egyetemre járt és hiperlatívuszokban emlegeti. Ezek nagyon fontos kapcsolatok egy modern, a globális piacon is versenyképességre vágyó vállalkozás számára.

A pezsgő életérzés

Sokaknak az ünnepet jelenti a pezsgő, másoknak a mindennapokban is megengedhető luxust. Olyan  alkalmakat, ahol szeretteinkkel, barátainkkal együtt hangulatosan tölthetjük az időt. A Zichy Anna brand pontosan ezt jelenti. Egy életérzés,  az emelkedett pillanatok ízléses, stílusos kísérője. Nem is kell feltétlenül alkalmat keresni arra, hogy megbontsunk egy palackkal, hiszen egy reggeli alkalmával is belesimul az életünkbe, nyaraláskor, hosszú hétvégén feltétlenül. A pezsgőzés mára nem kérdés, hiszen egyáltalán nem kell edukálni azokat, akik az eleganciát választják életstílusnak. A Zichy Anna brand valójában lehetőség a pezsgőfogyasztás magasabb szintre emelésére. Kiváló minőség, egy olyan különleges finom hangulat, amely felejthetetlenné varázsolhatja az élet legfontosabb pillanatait. Törekvéseiket a szakma is elismerte, hiszen a Winelovers Nemzetközi Borversenyen a Zichy Anna brut nature pezsgő aranyérme mellett,  az extra dry frizzante bronzérmet szerzett!

„Egy pezsgő, amihez nem kell alkalmat keresni! Zichy Anna, stílus és elegancia!”

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!