Új oldalukról mutatkoznak be az egykori Barátok közt szereplői

-

A vidéken hatalmas közönségsikerrel futó Örömlányok végnapjai című zenés vígjáték Budapesten is látható lesz.

A Moravetz Levente által írt és rendezett zenés színházi előadás népszerűsége a bemutatott kacagtató helyzeteknek és nem utolsósorban az egykori Barátok közt vezető színészei, Fodor Zsóka és Szőke Zoltán fergeteges alakításának köszönhető. A darabot november 26-án két alkalommal (15 és 19 órai kezdettel), valamint december 17-én 15 órai kezdettel Budapesten, a Belvárosi Színházban nézhetjük meg.

Moravetz Levente, a Pécsi Harmadik Színház, valamint a Moravetz Produkció tulajdonosa 1995-ben Pécsett az Év Színésze, majd a Baranya Megyei Prima Díj 2021-es büszke birtokosa lett. Utóbbi elismerés a magyar színház- és filmművészet terén elért teljesítményeiért érdemelte ki. Ezek után egyáltalán nem meglepő, hogy az Örömlányok végnapjainak sikere szintén az ő nevéhez fűződik.

Mi a darab sikerének a titka?

Egy jó vígjáték attól működik, hogy nemcsak a remek történetre épít, hanem a kiváló színészi játékra is. A Fodor Zsóka – Szőke Zoltán duó szűnni nem akaró nevetést garantál minden korosztálynál. Ugyan korábban a Barátok közt című napi sorozatban már mindkettőjüket láthattuk komikus és drámai helyzetekben, itt aztán valósággal lubickolnak karakterükben – ráadásul Szőke Zoltán talán most először látható teljes mértékben vígjátéki szerepben. Említést érdemelnek a kollégák (Dévényi Ildikó, Fábián Anita, László Csaba, Csáki Edina és Szabó Arnold) is, akik tovább emelik az előadás fényét.

A történetünk valahol az Északi-középhegységben, a Mátrában játszódik, itt él a főszereplőnk, Csöpi (Dévényi Ildikó), akinek örömlányként nyugodtan telnek a napjai, ám a nyugdíjas éveket elérve azon kapja magát, hogy már a kutya se kíváncsi rá. Ebbe nem törődhet bele, így aztán Bözsikével (Fodor Zsóka) együtt létrehozza a Csöpike Csibéi Betéti Társaságot, aminek már a rövidítése is igen vicces: a Csöcsi Bt., amely fő tevékenysége a faluba érkező férfiak szórakoztatása. A településnek kell a reklám, hiszen nagyon kevesen fordulnak meg itt, hogy igénybe vegyék a kéjhölgyek szolgáltatásait. Rajnai doktort (Szőke Zoltánt) azonban pont erre veti a sors, és innentől kezdve felgyorsulnak az események: semmi sem az, aminek látszik, és mondhatni mindenkinek van takargatnivalója…

A nem mindennapi kétfelvonásos vígjáték tökéletes szórakozást ígér a minőségi darabok kedvelőinek.

„Néha magamba fordulós vagyok”

A 6SZIN felajánlása nehéz helyzetben lévő független társulatok számára

 

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!