spot_imgspot_img
spot_img

Ezeket az alkalmazásokat használtuk a legtöbben 2020-ban – Itt a TOP 10 lista

-

Article Top Ad (AdSense)

Az évezred elején talán még nem is gondoltuk volna, hogy a technológiai fejlődés következtében 2020-ban mennyi mindenre lesz képes a zsebünkben lapuló kis eszköz. Az okostelefonok és az arra íródott applikációk mindennapi életünk szerves részévé váltak. A CyberClick cikkének segítségével pedig utánanéztünk, hogy tavaly októberig melyik alkalmazásokat használták a legtöbben a világon.

1. A legnépszerűbb alkalmazás: TikTok

Fotó: Cyclonis

Nem meglepő, hogy a felkapott TikTok lett az egyik legtöbbször használt alkalmazás 2020-ban. Áprilistól a videós applikációt több mint 2 milliárdan töltötték le világszerte. Kezdetben a TikTok-ot a Z generáció virtuális tereként emlegették, de a COVID válság új felhasználók beáramlását eredményezte. A járvány miatt egyre több felhasználó ragadt a négy fal között, akik új szórakozási lehetőségeket keresnek. A közösségi média fogyasztói számára egyre népszerűbb a videó formátum, és a TikTok intelligens algoritmusával egy személyre szabott kikapcsolódási felületet kínált a bezártság idejére. Az első helyezés miatt a világ marketing szakemberei is felfigyeltek a TikTok-ban rejlő hirdetési potenciálra.

2. Zoom

Fotó: Techworld

A videokonferencia-alkalmazások tulajdonosai sokat köszönhetnek a COVID járványnak. 2020 legnagyobb előremenetelését ezek az appok produkálták, nem véletlenül. A pandémia miatt rákényszerültünk, hogy az élet számos területét áthelyezzük az online térbe. Az internetes kapcsolattartásra használt egyik legnépszerűbb felületté vált a Zoom, melyet tavaly márciusban naponta 2,13 millióan (!) töltöttek le és egy hónappal később már napi 300 millióan használták is.

Mivel sok felhasználónak szerte a világon el kellett kezdenie az otthoni munkavégzést, a második helyezés azt mutatja, hogy legtöbben a Zoom-ot választották a videohívások és online meetingek lebonyolítására. Nem meglepő a kiemelkedő siker, az alkalmazás pontosan azt kínálja, amire a COVID miatt nem volt lehetőségünk – segítségével személyes érintkezés nélkül láthatjuk és hallhatjuk munkatársainkat, üzleti partnereinket és akár szeretteinket is.

3. WhatsApp

Fotó: WhatsApp

Ha már a kapcsolattartásról beszélünk, akkor a közösségi média alkalmazások jelentős része folytatta a szárnyalását 2020-ban is. Júliustól a WhatsApp vezetett ezen a listán, mint az év legnépszerűbb globális mobil üzenetküldő alkalmazása, a maga több mint 2 milliárdos letöltésével. Érdekesség, hogy bár a világ minden táján az élvonalban szerepel, az Egyesült Államokban nem sokan használják az online kapcsolattartásra.

4. Facebook

Fotó: Exaline

Bátran kijelenthetjük, hogy a Mark Zuckerberg kreálmányát eddig is az első számú alkalmazások között tartottuk számon, de a COVID csak növelte a népszerűségét. Júniusban a napi aktív felhasználók száma 1,7 milliárd fő volt, ha pedig mindenkit beleszámolunk, akik havonta legalább egyszer belépnek, akkor már 2,6 milliárd emberről beszélhetünk – írja a HVG. A Facebook még soha nem csúszott le az Apple App Store és a Google Play Store top 10-es listájáról és a Zuckerberg-birodalom egyéb appjai a Statista szerint a leginkább felkapott alkalmazások közé tartoznak a letöltések száma alapján. Ide sorolható az Instagram, a Whatsapp és a Facebook Messenger is. Hirdetési és marketing szempontból is kiemelt fontosságú a vállalatok számára.

5. Messenger

Fotó: Szifon

A WhatsApphoz és a Facebookhoz hasonlóan a Facebook Messenger is egy másik nagyágyú és állandó kedvenc az applikációkat használók körében. A WhatsApp-tól eltérően a Messenger nagyon népszerű az Egyesült Államokban, havi több mint 2 millió letöltéssel. Napjainkban kevés okostelefonokról hiányzik ez az egyszerű és könnyen kezelhető kapcsolattartó alkalmazás.

6. Instagram

Fotó: eSakal

A Facebook család egy újabb tagja a hatodik helyen végzett. Ez a fotó- és videómegosztó alkalmazás az egyik legnépszerűbb alkalmazás az Y és a Z generáció tagjai között. Az Instagram különösen hasznos, ha a marketingről van szó. A Statista szerint a márkák 2018-ban átlagosan 0,7 bejegyzést töltöttek fel minden nap a közösségi platformra. Az Instagram Lives és az Instagram Stories funkciókon kívül is az alkalmazás rengeteg lehetőséget kínál a hírességeknek, influencereknek vagy marketingszakembereknek, hogy kapcsolatba lépjenek a közönségükkel.

7. Google Meet

Fotó: Ars Techica

Csakúgy mint a Zoom esetében, a Google Meet letöltési számlálója is váratlanul fellendült a COVID-19 járvány miatt. 2020 májusában az alkalmazás több mint 50 millió letöltést ért el, amikor a felhasználók otthoni munkavégzés miatt a szolgáltatáshoz fordultak. A Google Meet népszerűsége tovább fokozódott, amikor is a járvány idején minden felhasználó számára ingyenessé tették. (korábban csak a GSuite tagjai férhettek hozzá) Mivel a másik nagy videokonferencia alkalmazást, a Zoom-ot biztonsági okok miatt heves kritikák érték, egyre többen fordultak a Google Meethez.

8. Google Classroom

Fotó: Dignited

A Google Meet-hez hasonlóan a Google Classroom is meghaladta az 50 millió letöltést, mivel a diákok és tanárok is áthelyezték az oktatást az internetes felületre. Figyelemre méltó és egészen megdöbbentő az alkalmazásnak top 10-be jutása, ha figyelembe vesszük, hogy 2020 márciusa előtt még a top 100-as listán sem szerepelt.

9. YouTube

Fotó: Klikkmánia

A Youtube-nak egyébként sem kellett sorban állnia a felhasználókért, de a COVID évében több idő jutott a videók böngészésére. 2020 májusában a YouTube volt a legtöbbet letöltött streaming alkalmazás világszerte, több mint 29,3 millió letöltéssel. Ez nagyszerű hír a marketingszakemberek számára, mivel egyre többen fektetnek be a videós hirdetési felületekbe. A tartalommarketing különösen fontos trend volt 2020-ban, és a YouTube-tartalom létrehozása mindenképpen kulcsfontosságú befektetés a vállalatok számára.

10. Microsoft Teams

Fotó: PC World

A listát a Microsoft Teams munkavégzésre fejlesztett alkalmazása zárja. Ahogy a Zoom, a Google Meets és a Google Classroom, ez az applikáció is előtérbe került 2020-ban a home-office miatt. Naponta több mint 44 millió aktív felhasználóval a Teams minden bizonnyal új fejezetet nyitott a vállalatok életében és jelentősen megváltoztathatja az eddig megszokott munkavégzési szokásainkat is. Érdekes lesz megfigyelni, hogy ezeknek az alkalmazásoknak mi lesz a sorsuk a világjárvány megfékezése után.

Hasznos funkciók az okostelefonodon, amelyekről talán még nem hallottál

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!