spot_imgspot_img
spot_img

Hol tanulnak a sztárgyerekek?

-

Article Top Ad (AdSense)

Több közimert ember  nem az állami oktatásban képzeli el gyermeke középiskolai tanulmányait,  hisz már az általános iskolát sem klasszikus intézményben végezték.  Annál sokkal modernebb, szabadabb szellemű magán- vagy alapítványi iskolába jártak.

Hamarosan kezdődik a beiratkozás a középiskolákba, a 14 éves diákoknak el kell dönteniük, hogy milyen irányban folytatják a tanulmányaikat.   Lehet álmodozni, ám az is figyelembe kell venni, a szülőknek mennyi pénzük van az oktatásra. Ettől függően állami- magán- vagy alapítványi középiskolákban folytatják a tanulmányaikat. A budapesti nemzetközi gimnáziumok hiába vonzóak, tanévenként legalább egy-másfél millió forintba kerül a tandíj, amit csak kevesen engedhetnek meg maguknak.

Több közimert ember mégis ezt választja, és nem kizárólag azért, mert gyermeke már az általános iskolát sem állami intézményben végezte, hanem egy annál sokkal modernebb, szabadabb szellemű magán- vagy alapítványi iskolában. Ebből szinte lehetetlen beilleszkedni egy klasszikus szellemiségű, állami fenntartású középiskolába, ahol az adatok magolása élvezi az elsőbbséget a gondolkodás elsajátítása helyett.

Sztárgyerekek iskolái

Hajas László sztárfodrász Dávid fiát angol-spanyol nyelvű gimnáziumba iratta, ahol még az egyenruha is kötelező volt.

Kovács Áron műsorvezető élénk kisfiának, Máténak a Waldorf  iskolát gondolta megfelelőnek, mert ott nagyobb mozgásteret  kapott a az egyénisége. A választásuknál az is fontos szempont volt, hogy a kisfiúnak otthonra nem adnak házifeladatot, a követelményeket egészen más módon tálalták, mint a hagyományos intézményekben, és nem ugyanazt a tanrendet erőszakolják rá egyszerre harminc különböző gyerekre.

Az Omega legendás frontembere, Kóbor János kislányát, Lénát az angol nyelvű óvoda után amerikai tantervű, keresztény szellemiségű iskolába íratta be, ahol kis létszámú osztályban tanul. Szerencsére az iskola közel van az otthonukhoz, az utazásal sem kell hosszú órákat tölteniük.

Fásy Zsüliett sem hagyományos iskolában végezte a tanulmányait. Magántanulóként járta ki az általános- majd a középiskolát. Örül, hogy így alakult az élete, hisz a tanár csak rá figyelt, ha valamit nem értett azonnal elmagyarázták neki, akár többször is.

Erős Antónia sokat gondolkodott, melyik iskolába írassa be az ikreit, végül egy alapítványi iskolára esett a választása. Itt nem csak megszerzik a szükséges tudást, de jól is érzik magukat, ami a szülőknek legalább annyira fontos.

Szinetár Dóra örökre emlékezni fog rá, hogy az általános iskolában csak azért alázták meg, mert híresek voltak a szülei, így utána inkább magántanulóként folytatta a tanulmányait. Hogy lányával, Zorkával ilyen nem történjen meg, egy teljesen más szellemiségű, Waldorf iskolába  küldte tanulni.

Ördög Nóra sem állami intézményben képzelte el cserfes kislánya, Mici tanulmányait, hanem a lakóhelyükhöz közeli, speciális tanítási módszerekről ismert külvárosi magániskolában. Itt az első osztály előtt előkészítő évvel segítenek a gyerekeknek feldolgozni a váltást az óvoda és iskola között, és szép lassan  szoktatják  őket a tanuláshoz, amit ezáltal a jövőben sem éreznek majd tehernek, inkább egy kreatív folyamatnak.

A legjobb öt alapítványi iskola a HVG rangsora szerint:

  1. Alternatív Közgazdasági Gimnázium, Szakgimnázium (Budapest)
  2. Xantus János Két Tanítási Nyelvű Gimnázium és Szakgimnázium (Budapest)
  3. Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium (Eger)
  4. Lauder Javne Zsidó Közösségi Óvoda, Általános Iskola, Középiskola és Zenei Alapfokú Művészeti Iskola (Budapest)
  5. Pesthidegkúti Waldorf Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola (Budapest)

A világsztároknál teljesen érthető, hogy  a legjobb iskolákban taníttatják csemetéiket, megengedhetik maguknak.

Angelina Jolie és Brad Pitt gyerekei, Maddox, Pax, Zahara és Shiloh a Lycée Français de New York tanulói – ha két utazás között éppen az Egyesült Államokban vannak.

 A gyerekek kipróbálhatták, hogy milyen a magyar iskolába járni,  persze nem egy állami intézménybe küldték őket. Amikor szüleik 2010-ban Magyarországon  forgattak, a Máriaremetén található francia fenntartású Budapesti Gustave Eiffel Francia Iskolára esett a választásuk. Az akkor  9 éves Maddox és a 7 éves Pax az intézmény általános iskolai, az 5 éves Zahara és a 4 éves Shiloh pedig  az  óvoda részébe járt. Maddox azóta is tartja a kapcsolatot az egyik magyar osztálytársával.

Hasznos tanácsok a sikeres középiskolai felvételihez

 

FRISS CIKKEINK

Jön az Apple szupervékony iPhone-ja? Megszűnhet az iPhone Plus

Folyamatosan szivárognak ki hírek az Apple-től. Hol a mesterségesintelligencia-fejlesztésekről, hol az iPhone-ról, hol mindkettőről. A legújabbak a 2025 késő őszére esedékes szupervékony iPhone 17-ről szólnak. A változás állítólag akkora lesz, mint az X 2017-es megjelenése volt.

Nagyot bakizott a Google mesterséges intelligenciája

A keresőóriás a múlt héten mutatta be az elmúlt évek legnagyobb dobását, az AI Overview funkciót, ami a Microsoft és az OpenAI chatbot riválisaihoz kívánja felzárkóztatni a céget. A nagy debütálást követő időszakban azonban rengeteg probléma merült fel vele.

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!