spot_imgspot_img
spot_img

Tizedik éve töretlen az ÉS Bisztró sikere

-

Article Top Ad (AdSense)

2013. áprilisában a Kempinski Hotel Corvinus Budapest és a Zsidai Csoport együttműködésében nyitott meg az ÉS Bisztró a szálloda földszintjén. Az étterem az elmúlt évtizedben számos díjat és elismerést kapott.

Tíz éve zajlott az a magyarországi gasztro-evolúció, amely pillanatok alatt divatossá tette az étterembe járást a fiatalabb generációk körében is. Az ötcsillagos budapesti Kempinski Hotel Corvinus új éttermi koncepciója még ebben a környezetben is meglehetősen formabontó volt, hiszen hazánkban elsőként szakított a korábbi megszokott elképzeléssel, hogy milyen is egy szállodai étterem. A hotel vezetése egy nyitott, kötetlen hangulatú bisztróról álmodott, s a Zsidai Csoportot hívta meg partnerként, hogy az étterem koncepciójának, arculatának és kínálatának kialakításában közreműködjön. A – tavaly fennállásának 40. évfordulóját ünneplő -, családi vállalkozás nevéhez már abban az időben is számtalan sikeres éttermi koncepció fűződött.

ÉS Bisztró

Az ÉS sikere a nyitás óta töretlen, üzletemberek, baráti társaságok, családok és Budapestre érkező turisták kedvelt belvárosi étterme lett, Vasárnapi Családi Ebédje az egyik legnépszerűbb a városban. Az étlap a bécsi-magyar konyhára épül, legjellegzetesebb étele a Tafelspitz. Az ÉS Bisztró steakjeiről is híres, amelyek kizárólag szabadtartású osztrák marhából készülnek egy speciális Southbend grillsütőben. Az étlap évente kétszer frissül, és háromhetente szezonális táblás ajánlatokkal egészül ki.

Az ÉS-nek van az egyik legnagyobb terasza a belvárosban, amely tavasztól őszig és az adventi időszakban tart nyitva. A bisztróban törekednek arra, hogy kizárólag szezonális, helyi alapanyagokat használjanak fel és olyan magyar beszállítókkal dolgozzanak együtt, akik környezettudatosak és ügyelnek a szállítás és csomagolás során keletkező hulladék mennyiségének csökkentésére.

ÉS Bisztró

Az ÉS Bisztró lelkes és összetartó csapatának élén a nyitás óta Kőrösi Norbert étteremvezető, ex-BMX világbajnok áll. Sportolóként hisz a hosszú távú, kitartó munkában. A konyhai csapatot öt éve Kónya Géza Head Chef vezeti. A szakma szeretete, az elhivatottság és a tisztelet minden általa elkészített ételen érezhető.

Itt kóstolhatjuk meg a fúziós székely konyha remekeit

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!