spot_imgspot_img
spot_img

Teljes munkaidős Netflix-néző – avagy a világ 10 legfurcsább állása

-

Article Top Ad (AdSense)

Professzionális alvó, teljes munkaidős Netflix-néző, pizzaszállító búvár… csak néhány a meglehetősen szokatlan foglalkozások közül. Akármilyen hihetetlen, ez mind valódi munka, amiért ténylegesen fizetést kapnak az emberek.

Profi alvó

Egy finnországi szálloda felvette a személyzet egyik tagját professzionális alvó pozícióra. Igen, jól olvastad. A szerencsés feladata nem más, mint hogy tesztelje a szálloda ágyainak kényelmét. A puding próbája az evés alapon természetesen nem csak néhány perces pihenésről van szó, hanem a munkaköri leírás része, hogy az alkalmazottnak minden éjjel egy másik szállodai ágyon kell aludnia, és mindegyikről külön értékelést készítenie. Hol lehet jelentkezni?

Alvó nő
Professzionális alvó munka közben 😀 | Fotó: Envato Elements

Festékfigyelő munka

Nem, ez nem vicc. Valaki valójában abból keresi meg a napi betevőt, hogy figyeli a különböző festékek száradási idejét. Az Egyesült Királyságban egy férfi pontosan ezt a szép hivatást választotta: napjait kartonlapok festésével tölti, hogy tesztelje, mennyi ideig tart az új festékkeverékek száradása, és figyeli a szín- és textúraváltozásokat, erről pedig természetesen riportot készít a megbízó cégnek. Nem mindennapi, az egyszer biztos!

Teljes munkaidős Netflix néző

Milyen gyönyörű világ lenne az, amiben az egész napos TV nézésért fizetnek! Nos, vannak szerencsés alkalmazottak, akik számára ez az álom valósággá vált. A Netflix folyamatosan alkalmaz olyan embereket, akiknek a feladata, hogy megnézze az összes elérhető tartalmukat, mielőtt azok a nyilvánosság számára elérhetővé válnának.

A teljes munkaidős Netflix néző minden egyes, kiadás előtt lévő műsort megnéz, és hozzárendeli a tartalomhoz passzoló címkét. Tehát amikor nézőként válogatunk a krimik vagy a romantikus sorozatok között, azt pontosan egy ilyen kolléga „nézte elő” és sorolta be a megfelelő kategóriába, hogy mi a lehető legegyszerűbben megtaláljuk az ízlésünkhöz illő tartalmat. Ha tudtam volna, hogy ez egy szakma, már régen milliomos lennék…

Popcorn és TV
Netflix előtt ülve is lehet pénzt keresni… | Fotó: Envato Elements

Utastoló munka – az Oshiyák

Reggeli csúcsforgalom, mindenki dolgozni igyekszik, az emberek egymás hegyén-hátán a metrókon. Gondolom, sokunknak ismerős ez az életkép, nagyobb városokban pedig még zsúfoltabb a helyzet. A Japánban lévő metrókon külön személyzet foglalkozik azzal, hogy minél több ember utazhasson. Az „Oshiyákat” azért bérelik fel, hogy a lehető legtöbb embert a vonatra zsúfolják úgy, hogy kívülről tolják őket, amíg az ajtó be nem záródik.

Fizetett gyászolók

Délkelet-Ázsiában hagyomány, hogy a túlvilágra távozó halottakat hangos temetéssel segítik, ezért hivatásos gyászolókat bérelnek fel, hogy hangosan sírjanak és gyászoljanak a szertartás alatt. Ez ott egy gyakori szakma, semmi meglepő nincsen benne. Számunkra azért egy kicsit hátborzongatónak tűnhet heti 40 órában idegen emberek temetésén részt venni és hangos zokogást produkálni még akkor is, ha soha nem láttuk előtte az illetőt. És mindez havi fizetésért…

Kígyófejő munka

Na ez az, amire azt mondom, hogy nincs az a pénz. Csak a legbátrabbak terepe a kígyófejő munkakör. Feladata, hogy a mérgező kígyók mérgét tégelyekbe gyűjtse, hogy méregellenes és egyéb gyógyszerekhez felhasználassa azokat az orvostudomány. Hát igen, valakinek ezt is meg kell csinálni, reménykedjünk benne, hogy legalább jól megélnek a fizetésükből.

Mérgeskígyó emberekkel
Kígyófejők akcióban – ez is egy munka | Fotó: Envato Elements

Kutyaeledel kóstoló

A legtöbb kutyaeledel élelmiszernek minősül, azaz olyan körülmények között gyártják ezeket a finomságokat, hogy akár emberi fogyasztásra is alkalmasak. Nyilván ettől még nem jött meg a kedvünk, de vannak emberek, akik ezzel keresik a kenyerüket.

A kutyaeledel-tesztelő feladata új termékek kóstolása, beleértve a csontokat, a húskonzervet és a kekszet. Ezt azért teszik, hogy teszteljék az ízt és az állagot a rivális kutyaeledel-márkákhoz és emberi táplálékokhoz képest. Mindent a kutyák érdekében!

Profi ölelkezők

Igen, ez is valóságos dolog és jó célt szolgál. Segíthetünk azokon, akik magányossággal, depresszióval, múltbeli traumákkal, egészségügyi problémákkal küszködnek, vagy egyszerűen csak extra ölelésre van szükségük… egy idegentől. Meglepően sokan nyitottak erre és sajnos a társadalom nagy részének szüksége is van rá.

Az Egyesült Államokban ez már egy elterjedt foglalkozás, különböző weboldalakon kiválaszthatjuk a számunkra szimpatikus ölelőt és kibérelhetjük egy összeborulásra. Egy sikeres ölelkező saját ügyfélkörrel rendelkezik, óránként akár 15.000-30.000 Ft között is kereshet mindezt rugalmas munkaidővel és akár teljesen otthoni munkavégzéssel. Egész jól hangzik.

Ölelkezés
Öleléssel pénzt keresni? | Fotó: Envato Elements

Sorbanálló

Hiánypótló, fantasztikus szakma, én speciel leborulok a sorbanállók türelme előtt! A hideg kiráz már egy háromfős sor látványától is, teljesen pocsékba ment idő, kinyírja az idegrendszert. A hivatásos sorbanállók pontosan azzal keresik a pénzt, amit a nevük sugall: miután felvették őket, sorban állnak koncertjegyért, vagy egy népszerű focimeccsre szerzik meg a belépőt több órás várakozás útján.

De lehet bérelni sorbanállót Black Friday-re is, vagy a legújabb iPhone megjelenése előtti éjszaka is kiküldhetünk egy felbérelt személyt a tett helyszínére, aki hajlandó lesátorozni a Apple Store előtt és akár több napot várni a vágyott telefonra. A sorban állók fizetést kapnak azért, hogy helyet foglalnak valaki másnak, aki túl elfoglalt, vagy egyszerűen nem akar sorba állni. Még weboldalak és alkalmazások is elérhetők már az ilyen szolgáltatások lefoglalására.

Sorban állók
Sorban álló, mint foglalkozás | Fotó: Envato Elements

Pizzaszállító búvár

Floridában van egy víz alatti szálloda, ahová elég nehézkes az ételszállítás. A pizzára vágyó vendégeknek nem kell szomorkodnia, ugyanis pizzaszállító búvárok juttatják el az olasz finomságokat a különleges szálláshelyre.

A víz alatti pizzafutár csak felveszi a búvárfelszerelést, és elmerül a tengerben a vízhatlan tokba csomagolt pizzákkal. Megérkezik a floridai Key Largo-i Jules’ Undersea Lodge víz alatti szállodájához és átadja az ételt a megszálló vendégeknek. Bízom benne, hogy nem találkoznak szembe más éhes élőlénnyel útközben…

Források: Studyworkgrow, The Undercover Recruiter

70 százalékkal emelkedett az álláshirdetések száma tavaly óta

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!