spot_imgspot_img
spot_img

Óránként tizenötezret keresnek a főállású ölelkezők

-

Article Top Ad (AdSense)

Vannak emberek, akik abból élnek, hogy napi X órában idegen embereket ölelgetnek. És a szolgáltatásra abszolút van kereslet, magányos nők és férfiak ezrei vásárolnak néhány órányi ölelést a lelki egészségük érdekében. Egy főállású ölelkező pedig ezzel óránként tizenötezer forintot is kereshet. 

Ölelkezés, mint foglalkozás

Mivel foglalkozol? Főállású ölelkező vagyok! Nem mindennapi hivatás, amire biztosan felkapnánk a fejünket. Pedig az Egyesült Államokban már több vállalkozás meglátta a lehetőséget ebben. A főállású ölelkezők leegyszerűsítve azért kapják a fizetést, mert magányos embereket ölelgetnek.

Rengeteg egyéb szolgáltatásért fizetünk: rendelünk ételt, ha nincs időnk főzni, hívun kegy masszőrt, ha már fáj a hátunk az irodában görnyedéstől, manikűröshoz megyünk, ha szeretnénk szép körmöket. Az ezzel foglalozók szerint a professzionális ölelés terápiás hatású, miért ne tekinthetnénk erre is úgy, mint egy szolgáltatásra, ha szükségünk van rá?

Nem rossz a gondolatmenet, kutatások tömkelege igazolja, hogy az ölelés gyógyító hatású. Egy-egy összebújás  az adó és a kapó félre is stresszoldó hatással van. Azt is kimutatták, hogy csökkenti a betegségek kockázatát, javítja a szív egészségét, csökkenti a fájdalmat.

A depresszió kezelésben is nagy szerepet játszhat, ugyanis mikor valakit megölelünk vagy megérintünk, agyunk oxitocin szintje megemelkedik, ez a hormon pedig nagymértékben felel a boldogságérzetünkért. Virginia Satir, a híres amerikai családterapeuta szerint napi négy ölelésre van szükségünk a túléléshez, napi 8 ölelésre az önfenntartásunkhoz, 12 ölelésre a fejlődéshez.

Ölelkezés
Ölelkező munka közben | Fotó: Envato Elements

Hogyan működik az ölelkező képzés?

Nem csoda tehát, hogy az ember elemi szükségetéből üzleti lehetőséget kovácsoltak. Ilíyen például Adam Lippint és Madelon Guinazzo, akik vállalkozást építetett az emberi érintésre. Cégüket 2015-ben alapították a Cuddlistot, ami öleléseket, összebújásokat kínál képzett profikkal.

Felmerül a kérdés, hogyan képezhető valaki ki erre a munkakörre. A cég egyik alapítója, Guinazzó felel a professzionális ölelkezők kiképzéséért, folyamatos tanfolyamokat tart a megfelelő érintési módszerekről és azok hatásairól. Mi több, könyv is íródott a témában amiben csaknem 50 (!) különböző ölelési helyzetet, pózt bemutatnak. Nagyon fontos, hogy az együttlétek alatt az ölelkezésen, bújáson kívül semmi más nem történik, a találkozó teljes időtartama alatt mindkét fél teljesen fel van öltözve.

És hogy mennyibe fáj egy ilyen? Jelenleg körülbelül 80 dollárt, azaz 30.000 forintot kérnek el egy egy órás alkalomért, a főállású alkalmazott ennek a felét, azaz 15.000 forintot tehet zsebre. EÚgy tűnik egyelőre a nők érzik inkább magukének ezt a hivatást: Evan Carp, egy másik ölelős-cég, a Snuggle Buddies alapítója több mint 230 ölelőt foglalkoztat, akik közül csak kilenc férfi. Ezen az oldalon megnézhetjük az elérhető ölelkezők profilját és választhatunk is, hogy kivel bújnánk össze szívesen. Az is látható, hogy csak 18 éven felülieknek elérhető az „ölelés-rendelés”.

Ölelés
Az ölelés boldogabbá tesz | Fotó: Envato Elements

Ilyen profi ölelkezőnek lenni

Christina Hepburn Los Angelesben (Kalifornia) él, és napjait ügyfelek ölelésével tölti a már említett Cuddlist cégen keresztül, amely ölelésterápiás szolgáltatást kínál.

„Ha a babákat nem érintik meg, meghalnak. Szeretjök azt gondolni, hogy mások vagyunk, mint a csecsemők, de valójában nem. Csak nagyra nőtt babák vagyunk, akiknek ugyanúgy létszükséglet az érintés.” – magyarázza Hepburn.

Hepburn ügyfelei között az újonnan szinglivé váltaktól kezdve a frissen költözött, az új helyen még senkit nem ismerő emberek is megtalálhatóak. Az óránkénti 40 dolláros (azaz tizenötezer forintos) órabérből Hepburn teljesen jól megél, teljes munkaidőben a terápiás öleléssel foglalkozik. Az alábbi videón láthatjuk, hogyan telik egy munkanapja.

Források: HVG, Refinery, Házipatika, Ranker

Ma van a csók világnapja

 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!