spot_imgspot_img
spot_img

Tavasszal turnéra indul az újjászületett NOX

-

Article Top Ad (AdSense)

Tavalyi frenetikus sikerű koncertje után folytatja diadalútját a zenekar!

A novemberi nagy visszatérést követően idén tavasszal 10 állomásos turnéval söpör végig az országon az egyedi zenei formáció. A rajongókat pazar élmény, a már ismert, védjegyként megjelenő NOX-hangzás, sok régi és még több új dal várja. A maximális vizuális hatás érdekében a csapat ezúttal is előszeretettel használja a legújabb technikai lehetőségeket, így a zenekar és a táncszínház felejthetetlen előadása mellett lenyűgöző látványvilágban is részesül a közönség. A színes, egyedi koreográfiáról Péter Szabó Szilvia mellett a csapat másik oszlopos tagja, Nagy Tamás és a Varidance társulat gondoskodik.

 

Márciusban és áprilisban szerte az országban találkozhatunk a Főnix madárként újjászületett csapattal.

Turnéhelyszínek és időpontok:

Március 24.: Szombathely, Agora

Március 25.: Pécs, Expo Center

Március 31.: Veszprém, Aréna

Április 1.: Szeged, Városi Sportcsarnok

Április 2.: Szolnok, Városi Sportcsarnok

Április 14.: Miskolc, Generali Aréna

Április 15., Debrecen, Főnix Aréna

Április 16., Békéscsaba, Csabagyöngye Kulturális Központ

Április 22.: Nagykanizsa, Kanizsa Aréna

Április 23.: Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok

Turné és egyéb információk: https://www.facebook.com/szilviaofficial

13 év csend és hallgatás után a NOX olyan erővel robbant vissza a köztudatba, melyről Szilvi és Tomi

az elmúlt években csak álmodozott és terveket szőtt.

“Olyan élménnyel lettünk mindannyian gazdagabbak, melyet a koncertturnénk során is szeretnénk újra átélni országszerte a rajongóinkkal ”- mondta az együttes énekesnője, Péter Szabó Szilvi.

A 2000-es évek egyik legsikeresebb hazai produkciója, a NOX – 13 év csend után – tavaly novemberben a Főnix Legendája címet viselő nagyszabású koncerttel lépett újra a közönség elé, hogy megünnepelje fennállásának 20. évfordulóját. A Budapest Sportarénában szinte az összes NOX klasszikus felcsendült, sőt a nemrégiben megjelent vadonatúj NOX lemezről is hallhatott egy kis ízelítőt a közönség. Ezen a hiánypótló albumon 11 vadonatúj dallal lepték meg közönségünket, melyek egytől egyig erőt adnak, vígasztalnak, borzongatnak és mosolyt csalnak az arcokra. A friss dallamokban is erőteljesen fellelhető a NOX-ra jellemző hangzásvilág, megfűszerezve az ősi magyarság eszenciájával és magyar népzene sokszínűségével.

A NOX fennállása alatt szinte nem volt olyan díj vagy rangos elismerés, amit ne kapott volna meg: Fonogram díj, a nemzetközi Perzsa Arany Oroszlán díj, Dalnokok Ligája első helyezés, valamint több ízben az év zenekarának is megválasztották. Nyolc lemezükből az összes aranylemez lett, szinte nem volt olyan rádió vagy zenei televízió, ahol ne találkoztunk volna a NOX különleges hangzásvilágú dalaival, melyekkel valami ősi energiára, érzésre tapintottak rá, átitatva a magyar népzene sokszínűségével. Pillanatok alatt az ország kedvenceivé váltak. A 2005-ös „Ragyogás” című album és turné után a formáció megállíthatatlannak tűnt. Teltházas aréna koncertek szegélyezték útjukat hazánkban és a határon túl is. A Százszor ölelj még, a Forogj, világ, a Túl a Varázshegyen, vagy a Szeretem dallamai, sokak fejében mindmáig ott visszhangoznak. Ezért is okozott mindenkinek szomorú meglepetést, amikor 2009-ben, karrierjük csúcsán a NOX egyik napról a másikra hirtelen eltűnt a közönség szeme elől, a rajongóknak arra sem volt lehetőségük, hogy egy búcsúkoncerten köszönjenek el kedvenceiktől.

Megjelent a Waydown legújabb dala

Szívbemarkoló szólamok Lugosi Daniéktól

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!