spot_imgspot_img
spot_img

Megjelent a Waydown legújabb dala

-

Article Top Ad (AdSense)

A Waydown 2021-ben alakult budapesti grunge-metál zenekar. Nagy hatással volt rá az Alice in Chains, a Pearl Jam, a Soundgarden és a Pantera is, a súlyos, lassú, doomos hangzás éppúgy közel áll a csapathoz mint a gyorsabb, karcosabb dalok.

Szövegeik őszintén reflektálnak az emberi létezés küzdelmeire. Hamarosan érkezik az első nagylemez, Tracks End Here címmel, a debütáló koncert pedig Májusban lesz a Robotban.

Most megjelent, Needle in the Eye címü daluk, az énekes szavaival: “Amikor megírtam ezt a szöveget, egy buszon utaztam. A köhögő emberek, részeg utasok és a szürke, koszos környezet adta az ihletet. Általában egyes szám első személyben fogalmazok, de ez a dal főleg külső képeket mutat. Minden kép más, mindegyik felhívja a figyelmet arra a mocsokra amivel nap mint nap találkozom. A szagok, a fények, az emberek, a züllöttség, a nyomor. Annyira túl van feszítve a húr, hogy egy érzékeny embernek ezt nehéz átélnie. Éppen ezért a képekről átkerül a hangsúly azokra az érzetekre, érzelmekre, amiket ez a miliő vált ki belőlem. Néha kizárjuk magunkat ebből a világból, mert szeretnénk azt hinni, hogy ha így teszünk, akkor nem is létezik.”

Tagok:

Viczena József, ének

Bánhegyi Tamás, gitár

Szamosközi Zoltán, basszusgitár

Müller Máté, dob

A zenekar megtalálható itt,itt,és itt.

Spotify:

https://open.spotify.com/track/5WMwrGpkucB3WtXmn9VOvz?si=30b2cd1bc6b748f9

Szívbemarkoló szólamok Lugosi Daniéktól

Ki vagyok én? Nem mondom meg…

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!