spot_imgspot_img
spot_img

A STEREO AKT pályázatot hirdet

-

Article Top Ad (AdSense)

“Már megint egy pályázat – de ez most egy Új Fejezet!” címmel hirdeti művészeti pályázatát a STEREO AKT alkotócsoport. A jelentkezéseket március 7. éjfélig várják.

A STEREO AKT megalakulásának 10. évfordulóján 10 társulat/alkotó/civil szervezet/közösség-szervező kezdeményezése kap lehetőséget, a május 1-17. között megrendezésre kerülő STEREO10 Fesztivál programjának részévé váljon.

A STEREO AKT tízéves lesz idén tavasszal. A jubileum alkalmából egy új fejezetet kezdenek, amelynek középpontjába a nyitást, az együttműködést, a szolidaritást és a megosztás erejét helyezik állandó értékeik – a kortárs (színház)művészet, a részvételiség és a közösségi szemlélet – mellett.

A pályázati kiírás műfajokon átívelő. Lehet pályázni új vagy régi ötlettel; kicsivel és naggyal; már megvalósult munkák adaptációjával, vagy egy új, kísérleti projekttel is.

A fesztivál központja a március 10-én megnyíló STEREO Művház lesz, amely a 8. kerület új kulturális műhelye és közösségi tere. Programokat azonban nem kizárólag itt lehet megvalósítani. Lehet külső helyszínen, más intézménnyel együttműködésben vagy köztéren is létrehozni az elképzeléseket.

HOTEL OF CHANGE

A STEREO10 Fesztivál – Egy új fejezet az együttélés és egy prosperáló közösséghez tartozás lehetőségét helyezi fókuszba. Éppen ezért közösségi vagy helyi ügyekkel foglalkozó, vagy ezek által inspirált programok jelentkezését várják. A pályázati kiírás értelmében helyi ügynek számít minden, ami a 8. kerületben élők szűkebb és tágabb környezetét meghatározza, befolyásolja. Ezek természetesen sok esetben országos és univerzális kérdések, amely mindannyiunk életére hatással lehetnek, pl. lakhatási válság, háború és menekültválság, roma esélyegyenlőség, női jogok, idősek helyzete, gondoskodási válság, környezeti kérdések, fenntarthatóság és más ügyek.

A felhívás keretében 100.000 és 250.000 Ft közötti összeg pályázható meg.

Látható, hogy az elnyerhető összegből nem új produkciók létrehozását támogatja a STEREO AKT, hanem könnyű szerkezetű, kisebb alkotói létszámú, rugalmas koncepciók adaptálását.

Jelentkezési határidő: március 8. éjfél

Jelentkezni ezen a linken lehet.

A pályázatokat a STEREO AKT állandó stábja bírálja el.

A pályázat eredményét a STEREO Művház megnyitóján hirdetik ki március 10-én.

Aktivistákat keresnek egy előadáshoz

Ősváltozatban mutatják be a János vitéz c. daljátékot

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!