spot_imgspot_img
spot_img

Szerinted mi számít ékszernek? – Ékszerek éjszakája

-

Article Top Ad (AdSense)

A kiállítássorozat időpontja : 2020. szeptember 14 – 20.
A Központi kiállítás megnyitója: 2020. szeptember 18., péntek, 18.00
Helyszíne: Hybridart Space Galéria (1052 Budapest, Galamb u. 6.)
Meghosszabbított nyitvatartás a helyszíneken, az alkotók részvételével:
2020. szeptember 19., szombat

Idén egy teljes héten át a kortárs ékszereké a főszerep Budapesten. Az Ékszerek Éjszakáját Budapest szeptember 14-20. között már hatodik alkalommal rendezik meg. Ismét kortárs ékszerkiállítások özönlik el Budapest belvárosát, ahol a magyar alkotók önálló vagy csoportos kiállításokon mutatják be legújabb munkáikat. Ebben az évben több mint 80 kortárs hazai ékszertervező alkotását láthatja a közönség, közel 30 különböző helyszínen.

Szeptember 19-án, szombaton az alkotók meghosszabbított nyitvatartással várják az érdeklődőket személyesen a kiállítások helyszínein.

A magyar alkotók munkái mellett az évente megrendezett nemzetközi ékszerpályázatból is kiválogatnak egy kiállításra valót. A tárlat megnyitója szeptember 18-án, pénteken 18.00-kor lesz a Hybridart Space Galériában.

Az idei nemzetközi pályázati felhívás hívószava: Nulla Negatív.

A téma megközelítése számtalan lehetőséget tartogat, melyre a pályázók adtak sajátos választ ékszer formájában. A nemzetközi platformokon való jelenlétnek köszönhető, hogy a beérkezett pályamunkák közel fele külföldi alkotó munkája. Ugyanakkor igazi elismerésként könyvelhető el az is, hogy a pályázat évről évre egyre több kiváló, magyar tervezőt ösztönöz alkotásra, akik minőségi munkáikkal vesznek részt az eseményen, erősítve a magyar mezőnyt.

A szervezők minden évben arra törekednek, hogy a bemutatott munkákat magasan képzett, független zsűri bírálja el.
Az idei év zsűrije: Lin Cheung ékszertervező művész, a londoni Central Saint Martins egyetemi tanára, valamint Leo Caballero, a barcelona-i székhelyű Klimt02 kortárs ékszergaléria társalapítója, illetve hazai oldalról a nemzetközi sikereknek örvendő, kiváló alkotó Vági Flóra.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is számos nagy értékű díjat osztanak ki a pályázók, illetve a kiállítók között. Ilyen például Spengler Katalin műgyűjtői díja, aki gyűjteményébe választ a kiállított tárgyak közül, vagy az Athens Jewelry Week díja, illetve az Autor-díj, melyek külföldi kiállítási lehetőséget biztosítanak a díjazottaknak. Idén első alkalommal kerül átadásra a Mentor-díj, amely 100.000 Ft támogatást jelent a kiválasztott alkotónak.

Az Ékszerek Éjszakája Budapest szervezői ebben az évben nagy hangsúlyt fektetnek az aktív online jelenlétre, ahol a lehető legtöbb eseményt közvetítik majd saját közösségi oldalaikon. Így a körülményekhez alkalmazkodva 2020-ban a már-már hagyománnyá vált szakmai beszámoló is a virtuális térben zajlik majd. Ennek során a nemzetközi pályázat zsűritagjai, Lin Cheung és Leo Caballero tartanak harmincperces prezentációt szakmai munkásságukról.

Ennek a megoldásnak köszönhetően minden érdeklődő biztonságos körülmények között, saját otthonában követheti nyomon a neves szakemberek előadását a világ bármely pontjáról.

Az eseménysorozat a FISE – Fiatal Iparművészek Stúdiója egyesület támogatásával jött létre. A további információk és a részletes program a weboldalon található.

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!