Szemet gyönyörködtető az Advent Zágrábban!

-

A meleg fények a szívélyes fogadtatás érzetét keltik. Egy csésze forralt bor vagy forró csokoládé megmelengeti a kezünket. A mosolygó arcok a szeretet és az öröm érzését árasztják. Az erkélyekről a hópelyhekkel együtt keringő karácsonyi dallamok foszlányai kavarognak a levegőben. Ez a karácsony varázsa, amit csak Zágráb tud nyújtani advent idején.

Az elmúlt néhány évben az Advent Zágrábban rendezvény a horvátországi és a világ más országaiból érkező látogatók célpontjává vált, köszönhetően a páratlan hangulatnak, a széles kínálatnak, a különféle kísérő programnak és a helyiek vendégszeretetének, akik az év ezen varázslatos időszakában tárják fel az ideérkezőknek szeretett városukat teljes pompájában. Ezek után nem meglepő, hogy a horvát főváros ünnepi rendezvényét három egymást követő évben is Európa legjobb karácsonyi vására díjjal jutalmazták.

Tegyen egy sétát a város elbűvölő, romantikus téli sétákra termett terein és parkjaiban. Ha felcsendülnek az ünnepi dallamok, vessen egy pillantást a zágrábi templomok betlehemeire. Élvezze a legszebb karácsonyi énekek koncertjeit a helyi szólisták, együttesek és zenekarok előadásában. Csodálja meg a felsőváros díszeit, a macskaköves utcák és parkok varázslatosnak tűnnek, mintha csak egy mesekönyv lapjairól tárulnának elénk. Kóstolja meg a helyi gasztronómia finomságait a zágrábi éttermek megannyi teraszainak vagy az utcai standok egyikén! A hagyományos ételeket és helyi borokat felvonultató, gondosan megtervezett ünnepi menüktől a pompás ruhába öltöztetett homlokzatokig és belső terekig az adventi varázslat a város szállodáiban is tetten érhető.

Mindez varázslatos zágrábi adventi képeslapokat hoz létre és szeretetet lehel Zágráb minden szegletébe, amely immáron karácsonyfákkal, fényes gömbökkel, dióval, játékokkal, magyallal, tobozokkal, füzérekkel, díszdobozokkal, sok-sok fénnyel van feldíszítve és csak Önre vár.

Jöjjön el a Sljeme-hegy lábánál található városba, és melengesse meg szívét ezzel az ünnepi örömmel – Horvátország karácsonyi fővárosában!

A zágrábi adventről részletes információk itt találhatók: www.adventzagreb.hr

Részletes programajánlók: www.infozagreb.hr, www.lovezagreb.hr , www.facebook.com/visitzagreb

Képek: media.infozagreb.hr/

Advent Csongrádon

Adventi villamosra fel!

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!