Advent Csongrádon

-

Ünnepi díszbe öltözött a dél-alföldi kisváros, Csongrád. A Tisza-parti város főterén, a Kossuth téren már adventi fények, karácsonyi hangulat és változatos családi programok várják november 26-tól karácsonyig minden hétvégén az idelátogatókat.

A Mikulásház és Manófalva a legkisebbek örömére megnyitotta kapuit, ahol sok meglepetéssel készülnek a huncut krampuszok és a városi Mikulás. Idén gyűjthető, adventi kifestőt is kapnak karácsonyi mesékkel, de „manókalandban” is részt vehetnek a legkisebbek. Játékos feladványokkal és a szalmalabirintusban való kalandozással szórakozhatnak.

A város adventi főterén felállított színpadon ünnepi műsorokkal, koncertekkel várják a családokat.  Fellép majd Szentpéteri Csilla Vastag Tamással, az IR Quartet és Csondor Kata. A Nagyboldogasszony-templom előtti karácsonyi vásárban illatos forralt bor, házi rétesek széles választéka, erdélyi kürtőskalács, házi lekvár, kézműves hamburger, gyros, hot dog valamint kézműves termékek is kaphatók, hogy még inkább sikerüljön a karácsonyra hangolódás.

Karácsonyig minden vasárnap a város karácsonyfája mellett, ünnepi műsor kíséretében, délután 5 órakor meggyújtják az adventi gyertyákat. Érdemes ellátogatni Csongrádra az adventi időszakban is!

Találkozz a Mikulással!

Karácsonyfalva Csongrád központtól legtávolabb eső városrészében Bokroson található. A gyerekek meglátogathatják a Mikulást és Hóanyót az otthonukban. A manókkal játszhatnak kézműves foglalkozásokon és felülhetnek a Manóexpresszre, ami a Dél-Alföld legnagyobb kertivasútja. A Mikulás természetesen senkit nem hagy elmenni ajándék nélkül. Így aztán garantált a karácsonyi csoda Bokroson is! http://karacsonyifalu.hu/

Fotó: Révész Gábor

Adventi verskavalkád várja az utasokat a Kisföldalattin

Visegrád ősszel és télen is nyitva: egyetlen attrakció sem zár be, wellnessezni is lehet

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!