spot_imgspot_img
spot_img

Szárnyal a Qatar Airways

-

Article Top Ad (AdSense)

A pandémia idején, 2020. április és június között a Qatar Airways folyamatosan segítette hazajutni az embereket a világ minden pontjáról, működése soha nem állt le. Ennek következtében, az IATA adatai alapján, ebben az időszakban a világ legnagyobb nemzetközi légifuvarozójává vált. Változatos flottájának köszönhetően a légitársaság folyamatosan repült hosszabb, kontinenseket átívelő távolságokat is; az A380-as nagy kerozinfogyasztású vasmadarak helyett a környezetbarát A350-es és B787-es gépekkel.

A lisszaboni járat 2020. augusztus 14-től való újraindításával a Qatar Airways immáron 33 európai desztinációra, heti 225 járattal repül. Budapestről továbbra is heti 4 járattal (H, Sz, P, V) üzemel Dohába.

Az ausztrál Adelaide városa is újra elérhetővé válik 2020. augusztus 16-tól, amely már az 5. célállomása lesz a légitársaságnak. A Qatar Airways az egyetlen nemzetközi légifuvarozó, amelyik a jelenlegi helyzetben Ausztrália mind az 5 nagyvárosába repül: Sydney (naponta), Melbourne (naponta), Perth (heti 4x), Brisbane (heti 3x) és nemsokára Adelaide (heti 2x). Összesen 23 heti járattal érhető el a déli kontinens.

Afrikai célállomások közül napi 2 járattal újra elérhetővé válik a kenyai Nairobi, illetve heti 3 járattal Kigali, Ruanda fővárosa. A két célállomás visszaállításával már heti 33-ra emelkedik az Afrikába üzemelő Qatar Airways járatok száma. További elérhető desztinációk a kontinensen: Addis Ababa (Etiópia), Dar es Salaam, Zanzibár, Kilimanjaro (Tanzánia), Djibouti és Tunisz (Tunézia).

Fotó: Quatar Airways

A Qatar Airways törzsutasainak szeretne kedveskedni azzal, hogy a korábbi 2 év helyett 3 évre emeli Qmiles pontjainak felhasználási érvényességét. A Privilege Club programban résztvevők repülőjegyeikért kapott Qmiles pontjaikat így még rugalmasabban használhatják fel, például business upgrade-re vagy nagyobb súlykeretre. A légitársaság a oneworld légiszövetség tagja, és négy szintje van törzsutas-programjának (Burgundy, Silver, Gold és Platinum), amelyek különböző előnyöket biztosítanak az utasoknak. Ráadásul a légitársaság megújult mobil applikációja számos új funkciót tartalmaz, amelyek egyszerűbbé és könnyebben kezelhetővé teszik a repülőjegyvásárlástól kezdve a becsekkoláson át a kiegészítő szolgáltatások vásárlásáig fellépő folyamatokat. Törzsutas tagok bónusz 1000 Qmiles pontot kapnak, ha letöltik az alkalmazást mobiltelefonjukra.

A 2019-es Skytrax szavazáson a Világ legjobb légitársaságának választott Qatar Airways 2020. augusztus 12-18. között több ázsiai és afrikai tengerparti célállomásra kínál akciós retúr repülőjegyeket. A megvásárolt repülőjegyeket 2020. december 31-ig tartó utazás esetén ingyenesen és rugalmasan lehet ezen időszakon belül módosítani. További részletek a lehetőségekről itt.

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!