Szándékos mulasztás is történhetett: minden, amit a budapesti házomlásról tudni lehet

-

Külön nyomozócsoport vizsgálja az Aradi és a Jókai utca kereszteződésében történt omlás ügyét, amelyben négyen megsérültek, köztük egy ember életveszélyesen.

Javában zajlott a luxusprojekt kivitelezése

Az VI. kerületben található Jókai utcában található társasházban a tervek szerint 15 lakás készül a Portfolio utánajárása szerint. A 70-180 négyzetméter alapterületű új otthonokat nagyjából 150 és 400 millió közötti áron lehet megvásárolni. Ám a Jókai utca 1. társasházi épület negyedik emeletére épített párkányfal váratlanul leomlott hétfő délelőtt, és magával sodorta az alatta lévő erkélyek párkányzatát is. A több száz kilós törmelék az utcán parkoló gépkocsikra, és az úttestre zuhant. Öt autó a felismerhetetlenségig összeroncsolódott, négy ember pedig megsérült, egyikük életveszélyesen.

A helyszínen a járókelők arról számoltak be, hogy hatalmas robajjal omlott le a fal. Mikor  kifutottak a környező üzletekből és irodákból, semmit sem láttak a nagy portól, és percekig köd lepte be az utcát.

Egy térfigyelő kamera rögzítette is az esetet:

 

A Jókai utca 1. szám alatti épületet a lakóknak el kellett hagyniuk.

Operettszínház egyik táncművésze életveszélyes állapotban van

Három személy könnyű sérüléseket szenvedett, de az Operettszínház egyik táncművésze súlyosan megsérült, miközben a munkahelyére tartott a párjával, mikor a baleset történt. A táncművész koponya-, és gerincsérülést, illetve belső sérüléseket szenvedett.

Külön nyomozócsoport vizsgálja az ügyet

A V. kerületi rendőrkapitányság nyomozást indított foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője azt is megerősítette kedden az MTI-nek, hogy külön nyomozócsoport vizsgálja az ügyet. Eddig 31 tanút hallgattak ki, amelyből 23-an az építkezésen dolgoztak. Emellett rendőrség építész-statikus és orvosszakértő bevonásával vizsgálja az ügyet.

Már arra is fény derült,  hogy néhány hete tűz volt a tetőtérben, amelyet rengeteg víz segítségével sikerült megfékezni. Viszont felmerül a kérdés: vajon ezután elvégezték-e a megfelelő statikai vizsgálatokat, mielőtt folytatták a munkát. Az is érthetetlen, miért nem volt gyalogosokat védő tető, vagy került sor a terület elkerítésére, esetleg útlezárásra, és egyáltalán szabályos-e ezeknek a hiánya. A jelek szerint fennáll annak a lehetősége, hogy hiányosság vagy mulasztás történt, de egyelőre még nem tudni, ki és miben hibázott.

 

Kategória:
 

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!