Pokémonokkal forgatta új videoklipjét Ed Sheeran

-

Néhány hete jelent meg Ed Sheeran legújabb kislemeze, melynek címadó dala a Celestial nevet viseli. A rajongók legnagyobb örömére a dalhoz videoklip is készült; Pokémonokkal tölti egész napját a népszerű brit énekes, akik közreműködésével mindenféle kalandokat él át. Íme a legújabb Pokémon videojáték slágergyanús betétdala!

A Celestial a Pokémon Company-val együttműködésben jelent meg, és a közelgő Pokémon Scarlet és Violet játékokban fog debütálni, amelyek megjelenése 2022. november 18-án várható.

A videoklipet szintén idén szeptember végén adták ki, rendezője a japán Yuichi Kodama. A történet szerint Sheeran egy teljes napját látjuk felkeléstől lefekvésig, miközben különféle vázlatosan megrajzolt Pokémonokkal találkozik. A klip főhősét például megmenti egy Snorlax egy autóbalesettől, vagy éppen egy Lapras viszi őt át a folyón. Érdekesség, hogy a Pokémonok megjelenését Yu Nagaba művészeti igazgató ugyanolyan stílusban rajzolta meg, ahogy Sheeran rajzolta őket fiatalabb korában.

Fotó: Youtube video

A japán-kapcsolat

Sheeran elárulta, hogy amikor legutóbb Japánba utazott, találkozott a Pokémon Company néhány munkatársával, és poénkodtak is azon, hogy dalt írna nekik. A poén azonban komoly együttműködéshez vezetett. Sheeran azt is elmagyarázta, hogy általános iskolás kora óta játszik Pokémonnal, és nagy megtiszteltetésnek érezte, hogy hozzáadhat egy dalt egy Pokémon játékhoz, és egy igazi nosztalgikus videót is forgathat.

Nem ez az első együttműködése azonban a japán videojátékgyártóval. Korábban megállapodtak, hogy az énekes fellépjen különböző Pokemon-Go rajongói rendezvényen, ráadásul népszerűsítette a 2022-es londoni Pokémon videojáték világbajnokságot is.

Pokémon japán rajzfilmsorozat (Fotó: Flickr)

Nosztalgia vagy örökzöld kedvenc?

Bár hazánkban legtöbben a Pokémont a ’90-es évek végén az RTL-en leadott japán rajzfilmsorozattal azonosítják, eredetileg a Game Freak által kifejlesztett videojáték-sorozat, amelyet a Nintendo és a The Pokémon Company adott ki a Pokémon média franchise keretében. Satoshi Tajiri készítette Ken Sugimori közreműködésével. Az első játékok, a Pocket Monsters Red and Green, 1996-ban adták ki Japánban a Game Boy számára, később pedig Japánon kívül Pokémon Red and Blue néven. A videojáték azóta nyolc generációt megélt már és idén érkezik a legújabb széria.

Bár most 31 éves vagyok, még mindig ugyanaz a Game Boy Color tulajdonosa vagyok, és a Pokémon Yellow-t vagy a Silvert játszom repülőn vagy vonaton utazva, amikor épp turnén vagyok.” – osztotta meg rajongóival a bennfentes információt Sheeran.

Ha nem is válik mindenki Pokémon rajongóvá, a dalt önmagában is nagyon klassz hallgatni fülbemászó dallamával. Sheeran követői pedig újabb zenei gyöngyszemet kaptak bálványuktól.

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!