Online rendezik meg az idei Felelős Állattartás Napját holnap

-

Kutyaválasztási tippek, állatorvosi tanácsadás, őrző-védő kutyás bemutató is várja az érdeklődőket az 5. Felelős Állattartás Napján, május 15-én a budapesti Rex Kutyaotthon Alapítvány szervezésében. A tudatos állattartás legnagyobb hazai rendezvénye, melyet idén a járvány miatt online közvetítenek, több mint tíz különböző programot kínál a leendő és tanulni vágyó gazdáknak.
 
Egynapos online fesztiválra várja a Rex Kutyaotthon Alapítvány az érdeklődőket az idei Felelős Állattartás Napján, május 15-én szombaton reggel 9 órától. Az ismeretterjesztő és szórakoztató programokkal tarkított napon a résztvevők mindent megtudhatnak a felelős állattartásról, az örökbefogadás menetéről, és a társállatokban rejlő lehetőségekről.

A szervezők a leendő és már gyakorló állattartók számára egyaránt készültek fontos témákkal a megfelelő házi kedvenc kiválasztásától a tavaszi idényhez kapcsolódó állatorvosi tanácsokig. A rendezvény ideje alatti kutyaválasztási tanácsadó és chat áll rendelkezésre, ahol válaszok kaphatók például az örökbefogadható állatokról, valamint az örökbefogadás menetéről.

Fotó: Unsplash


A nap folyamán örökbefogadható kutyák és macskák bemutatója, Rex Tanoda és vadudvar bejárás, valamint gyerekeknek szóló letölthető foglalkoztatók színesítik a komolyabb témákat érintő programokat, a parazitákkal és ivartalanítással kapcsolatos állatorvosi előadásokat.

A Felelős Állattartás Napja az 1992-ben alapított Rex Kutyaotthon Alapítvány kezdeményezésére létrehozott magyarországi jeles nap, melynek célkitűzése, hogy minden év májusában felhívja az emberek figyelmét a felelős állattartás fontosságára, a felelős állattartás hét aranyszabályának betartására.

Magyarországon sokan nem gondoskodnak megfelelőképpen állataikról, több tízezer kutya kóborol országszerte, a kontroll nélkül szaporodó gazdátlan macskák száma ennek többszörösére tehető. A felelős állattartás napjának központi üzenete, hogy az állatok jobb életkörülményeinek biztosításához társadalmi szintű szemléletváltásra van szükség, mely az állattartók felvilágosításával és az oktatásban zajló állatvédelmi programok révén valósulhat meg.

Fotó: Unsplash


A fesztivál ingyenes, az online közvetítés az alapítvány közösségi oldalán érhető el: facebook.com/rexalapitvany

 

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!