Olimpia 2021 – Milák Kristóf elképesztő fölénnyel olimpiai bajnok

-

„A 200 pillangó már zsebben van” – nyilatkozta még áprilisban Milák Kristóf nagy magabiztossággal. A magyar sportoló tartotta a szavát, és hajnalban megszerezte Magyarország második aranyérmét a 2021-es tokiói olimpián

Milák Kristóf új olimpiai csúccsal, 1:51.25 perces idővel olimpiai bajnok 200 méteres pillangóúszásban a tokiói ötkarikás játékokon. A 21 éves sportoló fiatal kora ellenére bővelkedik a hasonló sikerekben: a 200 méteres pillangóúszás világcsúcstartója 1:50,73-es idővel, emellett világ- és háromszoros Európa-bajnok, valamint háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok is.

Milákot nagy esélyesként emlegették a versenyszámban, már a felkészülés alatt elképesztő eredményeket produkált. Olyan időket úszott, hogy a szakértők egyetértettek abban, hogy nagy valószínűséggel övé lesz az aranyérem. A tokiói siker után még az úszóklasszis, Michael Phelps is üzent Miláknak:

„Szép úszás volt, Milák Kristóf! Fantasztikus volt látni téged élőben is úszni. Micsoda utolsó száz méter volt ez…” – írta Instagramon a 200 pillangó korábbi csúcstartója.

A döntőben Milák ötvennél világcsúcsrészidőn belül fordult, száznál viszont Le Clos és az olasz Federico Burdisso is előtte volt. A harmadik hosszon aztán rákapcsolt a magyar úszó, és bár a világcsúcs nem lett meg, Phelps olimpiai rekordját megdöntötte. Így a kardvívó Szilágyi Áron után ő a második olimpiai bajnokunk Tokióban.

A mai napon még Kenderesi Tamásért izgulhattunk, aki hét századdal maradt le a dobogóról, negyedik helyen ért célba. Hosszu Katinka pedig elégedetlen a teljesítményével, ugyanis 200 méter vegyesen a szám címvédőjeként csak a hetedik helyet tudta hozni.

Források: 24.hu, Nemzeti Sport, Origo Sport

Magyar olimpiai szenzáció – Vas Kata Blanka negyedik hegyikerékpárban

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!