spot_imgspot_img
spot_img

Magyar olimpiai szenzáció – Vas Kata Blanka negyedik hegyikerékpárban

-

Article Top Ad (AdSense)

Elképesztő magyar siker a mindössze 19 éves sportolótól. Vas Kata Blanka negyedik helyen ért célba a tokiói olimpiai játékok hegyikerékpáros versenyén. Magyar kerékpáros előtte még soha nem ért el ilyen eredményt ebben a versenyszámban. 

A rajt utáni emelkedőn többen is elestek, ezzel akadozva haladt a mezőny, de szerencsére a magyar versenyző ki tudta kerülni a káoszt és elhúzott az élbollyal. Ezzel sok időt nyert, amire nagy szüksége is volt, mivel az egyik kanyarban kicsúszott és visszaesett a tizedik helyre.

Innentől viszont egy kiegyensúlyozott és gyönyörű teljesítményt láthattunk, amivel Vas Kata Blanka nemcsak hogy nem került hátrébb, hanem fel is tornázta magát egészen hat hellyel, így negyedikkért ért át a célvonalon.

Vas Kata Blanka
A kivételes sportoló mindössze 19 éves | Fotó: velo.hu

„Nagyon nehéz verseny volt, nagyon izgultam. Hibáztam párat, de bíztam magamban, hogy a saját tempó jó lesz. Nem akartam hirtelen felérni az előttem lévő csoportra, mert akkor megrogytam volna nagyon. Így saját tempóban jól haladtam, az utolsó két körben pedig sikerült a negyedik helyre felérni” – nyilatkozta az M4 Sportnak a sportoló.

Vas Kata Blanka egyébként a hegyikerékpár mellett terepkerékpárban (cyclocross), illetve országúton a mezőnyversenyben és az időfutamban is aktuális felnőtt magyar bajnok. Úgy tűnik, Svájc nagyon erős hegyikerékpár fronton, minden érmet ők szereztek meg. Az első hely szinte végig egyértelmű volt, Jolanda Neff végig uralta a mezőnyt, 1:05:35-ös idővel övé lett az aranyérem. Sina Frei honfitársa végzett mögötte 1:11 perces hátránnyal, Linda Indergand pedig a bronzérmet tehette a nyakába az 1:06:54-es időért.

Forrás: 24.hu

Dübörög a szexizmus a sportban, elegük lett a német tornászlányoknak

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!