spot_imgspot_img
spot_img

Nekünk csak apróság, másoknak felejthetetlen karácsony

-

Article Top Ad (AdSense)

Az ünnepekhez közeledve, minden évben eszeveszett rohanás és kérdések tömkelege árasztja el gondolatainkat, emiatt sokszor megfeledkezünk arról, ami igazán fontos.

Habár sokunknak nagy fejtörést okoz, hogyan kell a legfinomabban elkészíteni a halászlét, vagy hogy mikor csomagoljuk be az ajándékokat, sokan vannak azok is, akik inkább amiatt aggódnak, kerül-e étel az asztalra, vagy hol fogják tölteni a hűvös ünnepeket. Az AVON idén is szeretné mindenki figyelmét felhívni arra, hogy a karácsony valami többről szól, és néhány adományozási lehetőség megosztásával arra ösztönözni, hogy nézzünk körül és segítsünk, hogy a rászorulók ünnepei is szebbek lehessenek.

A karácsony a szeretet és a gondoskodás ünnepe! A nagy rohanásban könnyen megfeledkezhetünk azonban arról, hogy egy kis figyelmességgel és néhány apró jócselekedettel nem csak közvetlen környezetünk, de a nélkülözők számára is felejthetetlen ünnepeket varázsolhatunk. A Február Harmadika Munkacsoport éves felmérése alapján idén több mint 10.000 ember töltheti az utcán, vagy hajléktalanszálláson az ünnepeket[1], a Gyermekláncfű Anyaotthon Alapítvány kurátora szerint pedig tavaly országosan közel 6500 fő tartózkodott karácsonykor anyaotthonokban, családok átmeneti otthonában vagy védettházakban. A rászorulókat segítő jótékonysági és szociális szervezetek egész évben, de ebben az időszakban különösen nagy örömmel fogadják az anyagi támogatást, azonban nemcsak pénzbeli adománnyal segíthetjük munkájukat. Más módokon is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy szebb legyen a nehéz helyzetben lévők ünnepe, amely segítségnyújtás során akár önmagunknak is örömet szerezhetünk.

Karácsonyi móka | Fotó: Envato Elements

Adományozhatunk élelmiszert, ruhát vagy játékot

Az ünnepek előtt számos nagy élelmiszer áruházban találkozhatunk jótékonysági szervezetek gyűjtőpontjaival, amelyek kézenfekvő lehetőséget biztosítanak számunkra az adományozásra. Bevásárlás során vegyünk eggyel többet néhány tartós élelmiszerből, és az áruházból kifelé haladva adjuk le valamely szervezetnek, így járulva hozzá egy-egy rászoruló család karácsonyi vacsorájához. De otthonunkban felhalmozott tökéletes állapotú, jól használható ingóságainkból is válogathatunk. Mindannyiunk szekrényében vannak olyan ruhák, vagy játékok, amelyekhez hosszú ideje hozzá sem nyúltunk, pedig másoknak hatalmas örömöt okozhatnának. Válogassuk át szekrényeink tartalmát, és ajándékozzunk meg sok-sok rászorulót a kinőtt, vagy nem hordott, de kiváló állapotban lévő ruhadarabjainkkal. Összegyűjtött ruháinkat vigyük el egy adományboltba vagy egy jótékonysági szervezethez, a nem használt, de jó állapotú és tiszta játékainkat pedig gyűjtsük egy dobozba, és keressünk fel egy a közelünkben lévő bölcsődét, óvodát, anyaotthont vagy családok átmeneti szállását, ahol szívesen fogadnák őket.

fotó: freepik

Időnket és energiánkat is adományozhatjuk

Az élelmiszeren és játékokon túl, időnkkel és energiánkkal is megajándékozhatjuk a nehéz helyzetben lévőket. Számtalan szociális intézmény és segélyszervezet keres önkénteseket a téli hónapokra, hogy országszerte szebbé tegyék a rászorulók karácsonyát. Online jelentkezhetünk ezekhez a szervezetekhez karitatív munkára, amely során többek között főzhetünk, ételosztásban vagy akár az adományok szétosztásában is segédkezhetünk.

fotó: freepik

A karácsonyi ajándékok beszerzése közben is segíthetünk

Ha úgy érezzük, az ünnepi készülődés során nincs felszabadítható időnk és energiánk önkénteskedésre, vagy nem tudunk plusz élelmiszert vásárolni, akár az ajándékok beszerzésével is adományozhatunk. Az AVON honlapján, a https://avononline.avon.hu/ oldalon minden szerettünk számára találhatunk megfelelő ajándékot a fa alá, a vállalat pedig minden eladott termék után 1 Ft-ot és az adománygyűjtő termékei teljes hasznát jótékony célra fordítja. Így, ha az AVON-nál szerezzük be ajándékainkat, mi magunk is támogathatjuk a rászorulókat, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek nyújtott adományokon keresztül a családon belüli erőszak áldozatait, vagy akár a mellrák elleni küzdelmet. A vállalat az összegyűlt összeg egy részéből tavaly két anyaotthon munkáját is támogatta, így járulva hozzá az ott lakók szebb ünnepeihez is.

A karácsony a szeretet és a gondoskodás ünnepe! Álljunk meg egy pillanatra, nézzünk körbe és, ha lehetőségünk adódik, segítsünk mások ünnepeit is szebbé tenni, hiszen nekik talán még nagyobb szükségük van erre, mint nekünk. Ne feledjük, nem kell hatalmas erőfeszítéseket tennünk ahhoz, hogy segíthessünk. Egy kis figyelmességgel és jóindulattal könnyedén mosolyt csalhatunk mások arcára, és ajándékozhatunk egy kis szeretetet és vidámságot azoknak is, akik komoly nehézségekkel küzdenek.

[1] http://www.menhely.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=32&Itemid=37

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!