spot_imgspot_img
spot_img

Mutatós divatcikkek autógyártási hulladékból

-

Article Top Ad (AdSense)

A Hyundai Re:Style projektje a fenntartható tervezés jegyében híres tervezőket kért fel arra, hogy az autógyártás során keletkezett selejtet újrahasznosítsák. Az élvonalbeli designerek piacképes divatcikkeket készítettek biztonsági övekből, légzsákból, autóüvegből.

Még Sarah Jessica Parker is jelen volt az egyik Re:Style divatbemutatón, ahol autóülés-kárpitból készült ruhákban tündökölt ő is. 

 

Kreativitás és fenntarthatóság

A Re:Style abból a felismerésből született, hogy bár az autógyártásban használt anyagok nagy részét (vasat és a színesfémeket) újrahasznosítják, mégis vannak még olyan anyagok, mint például a bőr, az üveg és a légzsákok, amelyek hulladéklerakókban végzik. Ezeket gyűjtötte össze, és küldte el 6 ismert és tehetséges divattervezőnek a Hyundai, azzal a szándékkal, hogy a fenntarthatóság jegyében új, izgalmas termékek születnek. Az egyes tervezők által készített termékek között szerepelnek ékszerek, munkaruházat, munkamellény, táska és fűző is.

hyundai-restyle-divat
kép: https://www.hyundai.com/worldwide/en/lifestyle/restyle

A koreai autógyártó a már második éve dolgozik a Re:Style projekten, ezúttal hat neves tervezővel – AlighieriE.L.V. DENIMPublic SchoolpushBUTTONRichard Quinn és Rosie Assoulin – együttműködve.

Táska biztonsági övekből

Rosie Assoulin strapabíró és letisztult formavilágú táskái biztonsági övekből készültek. Döbbenetes, hogy egy kis fantáziával mi ki nem hozható a szemétbe szánt anyagokból!

Hyundai táska
kép: www.hyundai.news.eu

 

Légzsákból csinos női felső

Ez a Richard Quinn felső bizony bármennyire is furcsának tűnik, de légzsákanyagból készült. A kék-fehér mintás fűző luxusterméknek számít a tervező neve és a megmunkálás minősége miatt is.

Újrahasznosított divat Hyundai
kép: hyundai.news.eu

Sarah Jessica Parker autóülés-maradékokból készült ruhában

2019-ben maga a Szex és New York sztárja is részt vett a Nem York-i divathéten a Hyundai Motor Company és a Zero + Maria Cornejo közös termékeinek debütálásán. A Re:Style kollekcióra rápillantva elsőre nem is gondolnánk, hogy autógyártási hulladékokat látunk a modelleken. Az autóülések huzataiból kényelmes overálok is készültek.

sarah jessica Parker újrahasznosítás divat
kép: news.hyundaimotorgroup.com

A Hyundai figyelemre méltó projektje a Selfridges fenntarthatósági kampányához, a Project Earth-höz is kapcsolódik.

Itt egy látványos videó a újrahasznosításról 

 

Ezeket a cikkeinket is Neked ajánljuk:

Beköltözhet az életünkbe Alíz, a robotkutya

Kortárs, környezetbarát divat mobilról? Lehetséges!

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!