spot_imgspot_img
spot_img

Mutatjuk, hol randizott életében először Vastag Tamás

-

Article Top Ad (AdSense)

Az első szerelem emléke és a kamaszkori barátságok is Veszprémhez kötik a Vastag testvéreket, akik nemrég örömmel vállalták el a megújuló veszprémi várnegyed nagyköveti feladatait.

Vastag Csaba és Tamás nemrég a várnegyedben zajló munkálatokat bemutató Work in Progress (WIP ’23) kiállítás helyszíneit is bejárta, és a testvérpárnak a nagyközönség elől korábban elzárt kertekbe is lehetősége nyílt bekukkantani.

Mindig is szívügyem volt a várnegyed, rendszeresen itt találkoztunk a barátaimmal, az első randevú élménye is ideköt. Elképesztően érdekes és különleges érzés belátni a kulisszák mögé, végiglátogatni a különböző épületeket, ahol ennyi évszázad találkozik egymással. Nagyon élveztem. Amíg itt éltem, ezeknek az épületeknek a többsége, a kertek nem voltak látogathatóak az emberek számára, és nem tudtak ide benézni, nem látták azt, hogy milyen csodálatos dolgok rejtőznek itt. Most, ahogy az ember teremről teremre megy, olyan, mint egy nagy időutazás: végig tudjuk járni Veszprém történelmét, ami számomra nagyon érdekes” – mondta Vastag Tamás a veszprémi várnegyedben tett látogatása során.

Vastag Csabát és Vastag Tamást 2010-ben ismerhette meg a nagyközönség. Bár a testvérek korábban is gyakran megfordultak zenei produkciókban, a két fiatalember karrierjében az egyik kereskedelmi csatorna tehetségkutató műsora hozott igazi áttörést. Már akkoriban is sokszor emlegették, hogy büszkék szülővárosukra, Veszprémre, és a település sokat jelent életükben. A népszerű énekeseket számos emlék köti a várhoz is.

A testvérpár tagjai a projekt nagyköveteiként bejárták a megújított várnegyedet, a május 12-től látogatható WIP’23 kiállítás több helyszínét is.

„Nagyon tetszik nekem a projekt modern szemlélete: hogy tiszteljük a múltunkat és a történelmünket, és mindezt méltó formában mutatjuk meg az utókornak. Így a figyelem azokra a fontos tárgyakra, üzenetekre összpontosul, amiket magában rejt ez épületkomplexum” – emelte ki Vastag Csaba.

Az új nagyköveteket Pém Attila igazgatóhelyettes és Nagy Veronika múzeumigazgató kalauzolta végig a várnegyeden. A látogatás során a Szent Mihály Főszékesegyházat, az Érseki Palota egyes tereit és a Körmendy Házat is megnézték.

„Bejártuk a Biró-Giczey Házat is, ahol megcsodáltuk a freskókat. Itt a mennyezeten lévő falképeket egy különleges módszerrel lehet megtekinteni, egy huncut eszközt – egy sajátos szemüveget – választottunk ehhez, ami nagyon tetszett a vendégeinknek” – hívta fel a figyelmet egy speciális kiállítási elemre Nagy Veronika.

A Vastag testvérek több olyan helyszínt is megnéztek a várban – többek között a megnyílt kerteket is –, amelyeket korábban nem ismertek.

„Annak idején mi ezt nem láthattuk, vagy nem nézhettük meg. Nekünk egy utcából állt az egész, ahol végig lehetett sétálni. Sokkal több van benne, mint amit gyerekkoromban el tudtam képzelni. Mindenkinek javaslom, hogy látogasson el ide, és nézze meg, mert ez a történelmünk, a múltunk, és mindig a múltunkban rejlik a jövőnk is” – hangsúlyozta Vastag Csaba.

Fotók: Nagy Lajos

A látogatásról készült videós összefoglaló az alábbi linken érhető el: https://www.youtube.com/watch?v=sD1Z7kmPn6U

További információk a veszprémi várnegyed beruházásról: https://www.facebook.com/aveszpremivarnegyedmegujulasa és online sajtómappánkban

Felkészülten várják a főszezont

5 indok, hogy miért Horvátország az ideális helyszín

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!