Mostantól a Kálvin téren is becsekkolhatunk a repülőnkre

-

Megkönnyíti a repülővel utazók dolgát a Budapest Airport. Július 1.-től a belvárosba költözik a Liszt Ferenc Repülőtér egyik kirendeltsége, név szerint az Universal Airport HUB üzlet. Itt elvégezhetjük az utasfelvételi folyamatot, továbbá leadhatjuk bőröndünket a csomagmegőrzőben is, ha még sétálnánk egyet Budapesten felszállás előtt.

Ideális helyszínen

Ideális helyen, a Kálvin tér 4. szám alatt nyílt meg Budapest Airport belvárosi “kirendeltsége” – a reptérre tartó 100E gyorsjárat pár méter sétával elérhető, tehát kényelmesen el- és visszajuthatunk a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. Itt a poggyászcímke nyomtatását is elintézik nekünk, addig pedig megihatunk egy frissítő lattét a Nespresso kávézóban vagy szétnézhetünk a prémium termékekkel felszerelt ajándékboltban. Az üzlet még fejlesztés alatt áll, a későbbiekben lehetőség lesz COVID tesztre is a helyszínen.

A megnyitón részt vett Chris Dinsdale, a Budapest Airport vezérigazgatója is, aki elmondta, hogy az utasforgalom kezd visszaállni a 2019-es, koronavírus előtti időszakra. Hozzátette, a pandémiás időszakban 75 milliárd forintot fordítottak fejlesztésekre, ennek keretein belül valósult meg a Kálvin téri üzlet, melyet a reptéren működő koronavírusteszt-központ üzemelőjével, a Universal Medical Solutionsszal együttműködve nyitottak meg.

“Az üzlet két részre oszlik: található benne egy kávézó, melyben Nespresso kávékülönlegességeket készítenek a baristák – ez egy egészen egyedülálló egység, hiszen a kávécég kevés helyen nyitott eddig saját kávézót. Emellett prémiumkategóriás termékekkel feltöltött ajándékbolt is található a Universal Airport HUB-ban, ahol a Ray Ban szemüvegei, a Bortársaság által válogatott különleges borok, a Pödör hidegen sajtolt olajai és az Unicum termékei is megvásárolhatóak.”

Bővülő szolgáltatások

Egyelőre csak a Wizzair, a KLM/AirFrance, a Norwegian és az Aegean egyes járataira van becsekkolási lehetőség, de ezek száma folyamatosan nő. Emellett lemérhetjük a csomagjainkat is és kinyomtathatjuk a poggyászcímkét, így a reptéren már csak le kell adnunk a bőröndöt az önkiszolgáló pultnál és sorban állás helyett egyből a biztonsági ellenőrzésnél kezdhetjük az utazásunkat.

A jövőben a szolgáltatások köre bővülni fog, például a poggyászfóliázást és a bőröndméret-ellenőrzést is elintézhetjük majd az üzletben, de tervezés alatt áll az is, hogy akár a városban is le lehessen adni a poggyászokat az utazás előtt, amit a reptér juttat ki a terminálra.

Forrás: Turizmus.com

Zsinórban kilencedszer is Skytrax-díjas a Liszt Ferenc Repülőtér

 

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!