Mire jó a micellás víz?

-

MI IS AZ A MICELLÁS VÍZ

Nyilván már mindenki hallott a micellás vízről és sokan napi szinten használják is már. Biztosan az is beugrik, hogy az arctisztításhoz, sminklemosáshoz van köze. De vajon hányan tudják pontosan, hogy mi is ez a termék? Mikor és mire érdemes használni és vajon milyen a bőrünkre gyakorolt hatása?

Kell ez nekem? Mire és mikor érdemes használni?

A micellás víz egy folyékony oldat, amelyben egyes molekulák kis micellákba rendeződnek és ez a titka az eredményes tisztító hatásnak. A micellák, mint egy mágnes, magukhoz vonzzák a szennyeződéseket, sminket. De hogyan lehetséges mindez?

Mi az a micella egyáltalán?

A micellák bipoláris szerkezetű pici gömböcskék, egy vizes és egy lipid részből állnak, a hidrofób (víz taszító) rész lesz belül, a hidrofil (vizet kedvelő) pedig kívül. Mivel a víz köztudottan nem oldja a zsíros szennyeződéseket és bőrünkön a felesleges faggyú olajos jellegű, így szükségünk van tenzidekre, azaz a zsírt oldó anyagokra. A vízben elegendő koncentrációban kell lennie felületaktív tenzidnek ahhoz, hogy a micellák kialakuljanak.

Nem minden micellás víz ugyanolyan

A micellás vizek között viszont óriási különbségek vannak. Bőrünk egészsége és szépsége szempontjából nagyon fontos az alkalmazott tenzid (tisztító anyag) fajtája és minősége, valamint a vízhez hozzáadott esetleges egyéb ápoló összetevők jelenléte. A két és három fázisú micellás vizeket különböző bőrtípusok számára célzottan állítják össze és hatóanyagaik a smink eltávolításán túl, már a bőrt is ápolják.

micellás víz

A három fázisú micellás víz

A micellás vizek legújabb generációja a három fázisú micellás víz, ami egy vizes fázist és két olajos fázist tartalmaz. Ezek a vizek egy lépésben képesek eltávolítani a sminket, letisztítani, hidratálni és előkészíteni a bőrt a további ápolásra. Ezek a formulák hatásukat és modern technológiájukat tekintve messze túlmutatnak már a piacon pár éve felbukkant arctisztító vizeknél, amelyek kizárólag tisztító hatással rendelkeznek.
A leginnovatívabb, három fázisú micellás vizek támogatják a bőr természetes, egészséges működését, védelmet biztosítanak a légszennyezettség káros hatásaival szemben és a legérzékenyebb bőrt sem irritálják.

A napi bőrápolási rutinunk első, előkészítő lépéseként a micellás víz használata a legjobb. Eláruljuk, hogy miért:

3 az 1-ben

  • Parabén és alkoholmentes, ideális az érzékeny szemkörnyékre és az ajkakra.
  • Egyszerű és kényelmes a használata. Nem szükséges leöblíteni. Így az arctisztítás gyorsabb, kellemesebb és hatásosabb.
  • Nem hagy maga után olajos réteget. A bőr friss, üde és hidratált lesz. Rendszeres használatuk mellett nem jelennek meg az apró, vízhiányból adódó ráncok.
  • Fokozza az utána alkalmazott arcápolók hatását, megkönnyíti azok felszívódását.
  • A modern micellás vizek 3 fázisa különböző hatóanyagokat tartalmaz és ennek köszönhetően egy lépésben tisztítanak, tonizálnak és hidratálnak. Valódi 3 az 1-ben termékek.
  • A zsíros bőrűek számára olyan micellás vizek készülnek, amelyek megakadályozzák a pórusok eltömődését.

Fontos szem előtt tartani, hogy mindig a bőrtípusunknak megfelelő micellás vizet válasszunk. Ha ezt sikerül jól eltalálni, akkor nem szükséges külön arclemosót, tonikot és hidratálót is használnunk.
Ha még nem volt szerencséd a legújabb, három fázisú micellás vizekhez, akkor okvetlen szerezz be egyet és tegyél egy próbát! Nem fogod megbánni.

Ha szeretnél játszani, nyereményjátékunkat itt találod:

Játékszabályzat és adatvédelmi tájékoztató

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!