spot_imgspot_img
spot_img

Fenntartható megoldások a Föld Napján

-

Article Top Ad (AdSense)

 A Starbucks kávézólánc erőforrás-pozitív jövőjéről szóló víziójának jegyében számos intézkedést hozott az elmúlt években. Idén a Föld Napját úgy ünnepli a vállalat, hogy újabb fenntarthatósági lépésekkel csökkenti hulladéktermelését és karbonemisszióját, hogy ezzel is védje a természeti környezetet. Az 50. évfordulóját ünneplő vállalat elkötelezettségét jól jelzi, hogy a kávézókban hamarosan megjelennek a fa evőeszközök.  

A világhírű kávézólánc kiemelten fontosnak tartja, hogy csökkentse környezeti lábnyomát és fenntartható megoldásaival a helyi közösségeket is segítse. A Magyarországon több mint egy évtizede működő Starbucks az elmúlt években folyamatosan tette zöldebbé működését és kínálatát is, hogy ezzel védje a bolygót. 

A 2019-es évet nagyszabású faültetési kampánnyal indította a vállalat, amelyben az újrahasznosítható poharak és tumblerek használatára hívta fel a vendégek figyelmét.  Amennyiben a vásárlók italukat saját tumblerbe vagy termoszba kérik, a környezetkímélő megoldás mellé továbbra is 160 forint kedvezményt kapnak. A kampány hatására jelentősen megnőtt a környezettudatos megoldást választók aránya, a Starbucks partnerek pedig két éve facsemeték ültetésével tölthették a Föld Napját

2020 év elején jelentette be a kávézólánc stratégiáját az erőforrás-pozitív jövőről, amelynek keretében tovább folytatta üzleteinek kizöldítését. A Starbucks kávézók egyre több fenntartható és újrahasznosított alapanyagot használnak, a műanyag szívószálakat pedig felváltották a papírból készült darabok. Tavaly augusztus végétől újfajta, szívószálmentes fedővel is várják a kávézni vágyókat, amelyről hiányzik a megszokott, szívószálaknak kialakított nyílás, helyette egy ergonomikus megoldással teszik még kellemesebbé a kávézás élményét. Ezekkel a fenntartható lépésekkel jelentősen csökkent a vállalat hulladékkibocsátása.

Az idén 50 éves Starbucks a Föld Napját újabb fenntartható megoldásokkal ünnepli, amelyekkel tovább csökkenti környezeti terhelését. Új, a korábbiaknál tartósabb papírszívószálak érkeznek, amelyek fenntartható alapanyagokból készülnek és a vállalat ikonikus zöld árnyalatában lesznek elérhetők. A kávézókba hamarosan megérkeznek a nyírfából és természetes viaszból készült evőeszközök is, amelyek bármelyik ételhez kérhetők. A fa evőeszközök lebomló anyagokból készülnek és teljes egészében újrahasznosíthatók.

A kerek évfordulót ünneplő Starbucks célja, hogy a hosszú távon is fenntartható és elfogadó találkozóhelyeket hozzon létre a kávérajongók közössége számára. A kávézólánc 50 éves fennállását és a vendégeinek sokszínűségét ünnepli a különleges Anniversary Blend kávé, amely Sumátrából és Nyugat-Jávából származó babok finom kombinációjából áll, fűszeres ízjegyeiben pedig jelen van a Starbucks kávémesterek minden tudása. 

„A környezettudatosság és a fenntarthatóság évek óta fontos számunkra és az egyik elsődleges célunk, hogy az üzleteink minél előbb kizöldüljenek. A Föld Napját idén úgy ünnepeljük, hogy nem csak ezen a napon, hanem egész évben teszünk a bolygóért. A legújabb újrahasznosítható szívószálak és evőeszközök idén nyáron megérkeznek hazánkba is, de több kezdeményezéssel és együttműködéssel is készülünk idén tenni a környezeti terhelés csökkentéséért.” – mondta el Kerek Fanni a Starbucks magyarországi brand managere.

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!