spot_imgspot_img
spot_img

Mi lesz, ha összedől a jelenlegi világrend?

-

Article Top Ad (AdSense)

A képlet című könyvben egy szabadságszerető kutatómérnök és csapatának viszontagságait követhetjük nyomon a bankok és a politika becstelen világában. A hősök szembeszállnak az összeomló világrend hozadékaival, és még tovább menve – egy rejtélyes képlet segítségével – egyenesen létünk értelmét és a világ titkait fedik fel. A kód című könyv szerzőjének új regénye bemutatja, mi várhat ránk a jelenlegi világrend összeomlását követően, miközben válaszokat keres létezésünk és a világ legfontosabb kérdéseire. Leleplezi a bankoligarchia, a multik és a pénzügyi világ aljasságait és az átlagembereket kifosztó módszereit, de mindeközben ellensúlyként létezésünk értelmére is rávilágít.

Thomas Freeman kutatómérnök a kvantumfizika megszállottja. Bár kitűnő elme, olyan területen végez kutatást, amely a hatalmi elit érdekeivel ütközik, és ezért sokaknak szúrja a szemét. Miután belekeveredik egy gyilkossági ügybe, felfüggesztik a kutatását, végül pedig a Wall Street fényűző világába is belekóstol; ám tapasztalatai hamar elvezetik a felismeréshez, hogy az egész pénzügyi rendszer valójában nem más, mint egy óriási, összeomlani készülő piramisjáték. Ezek után megkezdődik a versenyfutás az idővel, miközben a főhős eredeti tervéről sem akar lemondani, és ennek köszönhetően ellenségei kereszttüzébe kerül. Ugyanekkor barátja, egy bogaras matematikus, aki az Isten ujjlenyomatának is nevezett fraktálok és Mandelbrot-halmazok megszállottja, kutatása során felfedez egy képletet, amely egyszerűsége ellenére is mindent leír az univerzumról, anyagi világunkról és hitünkről. És hogy a regény végére összeérő szálak meghozzák-e a végső megoldást, sikerül-e Thomasnak véghez vinni tervét, és megkaphatjuk-e a válaszokat kérdéseinkre? Kiderül, ha az olvasó van olyan bátor, és kezébe veszi ezt a súlyos és napjaink húsba vágó témáit feszegető, bátor témaválasztású könyvet, melynek feszes cselekményvezetése és gyorsan pergő fordulatai jelentik a garanciát arra, hogy egyszerre lesz elsőrangú szórakozásban és gondolatébresztésben részünk.

Fotó: BBS Info

Adam Brown regényei azokat a legégetőbb kérdéseket gyűjtik csokorba, amelyeket a ma embere nap mint nap kényszerül feltenni magának – és addig nem is engedik szabadon olvasójukat, amíg válaszokat nem talál e húsba vágó kérdésekre. Mindezt a szerző rendszerint – szimpatikus módon – a didaktikusság elkerülésével teszi: ahelyett, hogy saját igazáról győzködné az embereket, az általa feltárt félelmetes világképet izgalmas és fordulatos fiktív kalandregény keretei közt tárja az olvasók elé. Regényei zavarba ejtően feszegetik képzelet és valóság határait, ám a következtetések levonását és a kérdések megválaszolását meghagyja az olvasónak. Már csak egy kérdés marad: vagyunk-e elég bátrak belevágni ebbe a sokszor rémisztő, de végső soron megvilágosító erejű utazásba?

5 szuper könyv utazáshoz, nyaraláshoz

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!