spot_imgspot_img
spot_img

Izgalmas verskavalkád vár a Költészet napján

-

Article Top Ad (AdSense)

Különleges programmal ünnepli a Magyar Költészet Napját a József Attila Színház. 2023. április 11-én 17:00-kor a társulat színművészei egy-egy József Attila verssel tisztelegnek névadójuk előtt.

A Dunánál Versek egymás után, megemlékezés József Attiláról a költészet napján a József Attila Színház társulatának előadásában. Az előadás rendezője Hargitai Iván, a színház művészeti vezetője. Összesen tizenkilenc, ritkán hallott, a költő életét meghatározó, merengő verset mondanak el a színművészek. Igazán különleges versekkel teli délutánban lesz része annak, aki ellátogat a József Attila Színházba. A költő életének abból a szakaszából merítenek verseket, amikor a köznapi gesztusokból, tárgyakból csinált költészetét, hétköznapi szavainkat használja, mutatja be.

Fotó: Flickr

A „Talán eltűnök” hirtelen című verssel, Nemcsák Károly a társulat igazgatója nyitja meg az előadást. Verset mond többek között Ujréti László, Zöld Csaba, Quintus Konrád, Kulcsár Viktória, Lábodi Ádám. A „Reménytelenül” című versnek két változatával zárul az előadás Horváth Csenge és Fekete Gábor előadásában. A Duna összeköt népeket, nyelveket, kultúrákat. Napjaink legfontosabb értékei a megértés és szolidaritás, ezt a meglévő erőt erősíti előadásuk.

Léleksimogató versek

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!