spot_imgspot_img
spot_img

5 szuper könyv utazáshoz, nyaraláshoz

-

Article Top Ad (AdSense)

A nyári kikapcsolódáshoz ajánlunk pár remek olvasnivalót. Szerelemről, barátságról, féltékenységről, groteszk, abszurd szituációkról, utazás közbeni kalandokról szólnak ezek a bőröndbe kívánkozó, szórakoztató könyvek. Könyvajánlóinkban a gyerekekre is gondoltunk. 

 

Maros András: Két-három dán

Három dán fiatalember érkezik hazánkba azzal a szándékkal, hogy megismerje a magyar kultúrát, a kocsmák hangulatát, a falvak báját mindenféle útikönyves sallang nélkül. Nem a klasszikus programot választják, nem a fővárost járják be, Budai Várnegyed, Országháza, Hősök tere, sorolhatnánk még a közismert látványosságokat, nevezetességeket, hanem inkább belekóstolnak a vidék ízébe. Magnus, Mikkel és Søren egy pár napra  érkeznek Magyarországra, és az ország legeldugottabb zugában keresik az örök élményeket. Lelkes turistaként látogatnak el Vöcköndre, ahova már a taxival is túl misztikus és izgalmas az út… Hogy mi történik a dán srácokkal, kiderül Maros András sziporkázó humorú, szórakoztató könyvéből.

A könyvet a 21. Század Kiadó oldalán tudod beszerezni: 21. Század Kiadó 

szórakoztató könyv Maros András Két-három dán
Maros András: Két-három dán kép:21. Század Kiadó

Vöckönd egyébként létezik, Zala megyében van és bámulatosan szép, egy videót is találtunk róla, ami talán még jobban meghozza a kedvedet az olvasáshoz.

 

Rényi Ádám: Osztálytalálkozó és más mesék inkább felnőtteknek

Rényi Ádám novellái mind groteszk, abszurd helyzetekből építkeznek. Olyan érzésünk lehet, mintha Örkény István groteszk látásmódja érvényesülne bennük. Az örkényi feje tetejére állított világ juthat eszünkbe, ahol a könnyek nem az arcról lefelé, hanem a szembe vissza csöpögnek, ahol a korsó habos sör így néz ki: lent a hab, rajta a sör, fent a pohár talpa. Valami ilyesmi abszurd világ kapuján léphetünk be a kortárs szövegeket olvasva, melyek bizony nagyon erősen reflektálnak napjaink társadalmi jelenségeire. Az influenszer-dimenzió hamissága mellett azért nagyon súlyos témák is előkerülnek a tragikomikus színezetű novellákban.

Keserédes felismerésekkel ajándékozhatnak meg ezek a szövegek. Néha bizony le is kell tenni a könyvet két novella közt, hogy fel lehessen dolgozni az olvasottakat, mert lehet, hogy nem is tudod majd eldönteni, nevess, vagy mélyen rendülj meg. (Egyszerre mindkettőt is lehet) Hosszabb és rövidebb vonatútra, buszútra, repülőútra is ajánljuk.

A könyv a 21. Század Kiadó oldaláról beszerezhető: 21.Század Kiadó

Rényi Ádám Osztálytalálkozó
Rényi Ádám: Osztálytalálkozó és más mesék inkább felnőtteknek kép: 21. Század Kiadó

Elizabeth Kay: Hét hazugság

A szoros, nagyon erős barátság biztonságérzetet ad az embernek, kapaszkodót, menedéket. Így van ezzel Jane is, aki Marnie barátnőjét 11 éves kora óta ismeri, s egymás életének részei felnőttként is. Barátságukban egy idő után azonban megjelennek a hazugságok. Jane lelkét szétzúzza egy tragédia, labilis lesz, és még erősebben ragaszkodna szeretett barátnőjéhez. Marnie azonban beleszeret egy meglehetősen visszataszító személyiségű férfibe, akihez hozzá is megy feleségül. Jane meg akarja menteni a barátnőjét a pasitól, közben pedig a régi bensőséges viszonyról álmodozik. De vajon mi történik a szerelmespárral, és mi az a hét hazugság, amit a cím sugall?  Az olvasmányos, fordulatokban gazdag könyvet strandra, vacsik előtti ejtőzéshez is ajánljuk.

A General Press Kiadó oldalán tudod megrendelni a könyvet: General Press Kiadó 

hét hazugság könyv
Elizabeth Kay: Hét hazugság kép: General Press Kiadó

Gyerekeknek

3-5-8 perces mesék utazáshoz és kalandozáshoz

Ezt a színes repertoárú, több ismert író tollából született mesegyűjteményt bármikor felcsaphatjuk bármelyik oldalon, a történetek nem kapcsolódnak egymáshoz. Ha a gyerkőcöd unja az utat, sűrűn kérdezgeti, hogy mikor érünk már oda, jöhet egy mese! Vannak itt rövidebb és kicsit hosszabb történetek is: 3-5-8 perces mesék. Minden történet jó alapot adhat egy remek beszélgetéshez.

Utazási előkészületekről, vakációzásról, időgépről, Pukkancs anyóról, oroszlánfésülő sörényfodrászról is olvashatunk a mesegyűjteményben. A mi egyik kedvencünk a félelemszelidítő bárányos mese, a Felhőbárány Gimesi Dórától. A mesék szerzői közt Marék Veronika, Berg Judit, Kertész Erzsi, Wéber Anikó, Lackfi János, Harcos Bálint neve is felbukkan.

A könyvet a Pagony Kiadó honlapján is be tudod szerezni: Pagony Kiadó

mesekönyv utazáshoz Pagony Kiadó
3-5-8 perces mesék kép:Pagony Kiadó

Rajzolj mindenféle állatot!

A rajzkészséget fejlesztő, kreativitásra sarkalló könyv 150 állat rajzmintáját tartalmaz. A rajzminták nagyon jól értelmezhetőek a kisebbek számára is. Lépésről lépésre tanulhatják meg a gyermekek, hogyan készüljön el pár egyszerű vonalból sok-sok aranyos figura.

Kell pár ceruza és egy radír is az állatos, rajzolós mókához. Néhány roppant egyszerűen felvázolható szögletes, íves vonal segítségével felskiccelhetik a gyerekek az állatkák kezdőformáit és a végső alakokat is. Az egyes mozzanatok követése tényleg nagyon könnyű, és persze böte, rajzolni nem tudó felnőttként is élvezetes a formajáték.

Pár állat ízelítőként a könyvecskéből: macska, bagoly, mókus, hermelin, cickány, lúd, hattyú, flamingó, vakond, őz, ló, tehén, elefánt, teve, majom. Szerintünk szuperül lefoglalja a könyv a gyerekeket.

A könyvet a Libri oldalán is be tudod szerezni: Libri

rajzolj mindenféle állatot könyv
Rajzolj mindenféle állatot! kép:libri.hu

Remek olvasnivalókat találsz ezekben a cikkeinkben is:

Szabadszájú önismereti könyvek vagány nőknek

5 szórakoztató könyv a strandra és utazáshoz

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!