spot_imgspot_img
spot_img

Akiknek a méretük kicsi, mégis nagyok

-

Article Top Ad (AdSense)

Nem is gondolnád hányan vannak, akiknek velük született adottságaik nemhogy előnyükre válna, hanem azok segítségével is felívelt a karrierjük. Persze fontosak az arányok, a nézőpont, a látószög, a kameraállás, és még rengeteg – laikusok számára – ismeretlen trükk, ami által a kicsiből nagy, a nagyból meg kicsi lehet.

A nagyság eredeztethető akár a kicsiségből

Az emberek már születésük előtt megkapják azokat a genetikai tulajdonságokat, amikkel együtt kell élniük. Ez teljesen természetes, és eredendő dolog. Van, aki hátrányként, van, aki előnyként kezeli, ez már csak gondolkodástól függ. Számos olyan ismert személy -mai szlenggel sztár – létezik, akik nem lettek magasak, sem a trendeknek megfelelő méretűek, mégis az egész világ ismeri és isteníti őket. Ez csakis az ő hitükből fakad. Teljesen mindegy, hogy ki mekkora, ha a kisugárzása és a tehetsége mégis Olimposzi magasságokba ér. Ha véletlenül találkoznál kedvenc színészeddel vagy zenészeddel az utcán, előfordulhatott, hogy meglepődnél a termetükön. A társadalmi sztereotípiák által sugallt előítéletek rengeteg esetben megdőlnek…szerencsére.

A kicsi nők, akik megmozgatják a fantáziát

Fotó: Flickr

Salma Hayek a 80-as 90-es évek szexszimbólumaként is emlegetett színésznő 157 centiméter. Rengeteg ikonikus film kötődik hozzá, pedig elmondása szerint őt is zavarta egy ideig magassága. Ez azonban nem gátolta meg abban, hogy a férfiak rajongásának tárgya legyen. Mint például a „Frida” című életrajzi filmben vagy az ikonikus „Alkonyattól pirkadatig” tökéletes alakú vámpír nőjeként. A mai napig büszkén áll a kamerák elé és senkit nem érdekel, hogy alacsony.

Fotó: Flickr

Natalie Portman (eredeti nevén Neta-Lee Hershlag) Jeruzsálemben született, a maga 160 centiméterével, hogy végül Hollywoodi sztárként tündököljön. Számára a Fekete hattyúban megalkotott karakter jelenttette az áttörést, de a helyét a Star Wars univerzumában is megtalálta. Fiatal kora ellenére már rengeteg filmben szerepelt, melyek ikonikus és felejthetetlen alkotások voltak.

Fotó: Flickr

Eva Longoria a Született feleségek sztárja, 156 centiméter, és ezzel viccelődni is szokott. Ő csinálta a legjobban, mivel mikor a Topmodellek körében pózolt, akik 180 -190 cm alatt nem lépnek kifutóra, csak viccnek állította be az egészet.

Fotó: Flickr

Scarlett Johansson bebizonyította, hogy lehet bárkiből szuperhős, 160 centiméter alatt. A Marvel féle Fekete Özvegy megformálása óriási sikert hozott a számára. Ettől függetlenül rengeteg ikonikus filmben csillogtatta meg a tehetségét, és a mai napig is az egyik legkeresettebb hollywoodi színésznő, akinek szépségéért sokan rajonganak.

Fotó: Flickr

Shakira az igazi sztár, pedig mindössze 152 cm magas. Hosszú évek óta állócsillaga a világ zenei palettájának, és kétségtelen, hogy nem csak az énekhangjáról, hanem a csípőmozgásáról is elhíresült.

Az alacsony pasik lehetnek világverő sztárok

Fotó: Flickr

Danny DeVito magasság 150 centiméter. Kevés nála alacsonyabb ismert sztár létezik a világon, de egyszerűen imádnivaló tehetséggel rendelkezik. Neki köszönhetjük az One Flew Over the Cuckoo’s Nest (1975), az Endowment (1983) és a Get Shorty (1995) című filmeket. 2011-ben a televízióban végzett munkájáért csillagot kapott a hollywoodi Hírességek sétányán. Feleségével Rhea Perlman színésznővel 1982. óta házasok, ami talán nagyobb teljesítmény abban a közegben, mint alacsony mérete ellenére elért sikerei.

Fotó: Flickr

Dustin Hoffman kétszeres Oscar-díjas amerikai filmszínész, producer, a legendás színészgeneráció tagja. Film korszakokat átívelő karrierjét mindösszesen 167 centiméterrel alkotta meg. Játszott főszerepeket, emlékezetes mellékszerepek. A Rain Man, Amikor a farok csóválja, a Vírus, a Gömb, Én, Pán Péter, vagy az Utódomra ütök – filmekben nyújtott alakítással igazi ikon.

Fotó: Flickr

Daniel Radcliffe gyermekkora óta vonzódott a színészkedéshez, számos iskolai színdarabban szerepelt, nem érdekelte hogy valójában elég alacsony. De karrierje óriási fordulatot vett, amikor megkapta a Copperfield Dávid (1999) című filmben a fiatal főhős szerepét és az egyik legsikeresebb gyerekszínésszé vált. A Harry Potter főszerepével megismerte az egész világ. Nemzetközi sztárrá válásában nem akadályozta meg a mindössze 165 cm-es magassága.

Fotó: Flickr

Joe Pesci olasz származású komikus, zenész, énekes 1943. február 9-én született. Karriarje gyorsan elkezdett felefelé ívelni, függetlenül 163 centiméteres magasságától. Oscar-díjat kapott a legjobb férfi mellékszereplőként, 1991-ben a Nagymenők című filmjével. A Reszkessetek betörők című családi filmvígjátékban felejthetetlen alakításával beírta magát a filmtörténelembe.

Fotó: Flickr

Mark Wahlberg csak 172 centiméter magas. Karrierje kezdetén, mint rapper lett híres, aztán olyan mértékben kigyúrta a rendelkezésére álló testszerkezetet, hogy az egyik leginkább felkapott akció sztárrá avanzsált. Sokkal alacsonyabb, mint bármelyik filmekben szereplő társa. Sok esetben előfordult a forgatások alatt ,hogy magasabb talpú cipőkben volt kénytelen dolgozni, de ez őt nem zavarta és a rajongó táborát sem. Akciósztár sztár méretek nélkül, viszont feszülő bicepsszel bizony létezik.

Fotó: Flickr

Tom Cruise, magasság 170 centiméter. Mégis minden idők egyik legszexibb, legmenőbb akcióhőse. Ő az a színész, akin nem fog a kor.

Fotó: Flickr

Bruno Mars a slágergyáros, aki meghódította a világot, összesen 165 centiméter. Ha ennél valaki nagyobbnak látja, az csak az „Uptown Funk a Marry You, a Treasure” zenéinek köszönhető. Tehetsége, megjelenése, stílusa, és pláne stylistjai révén sokkal magasabbnak gondolják, mint valójában.

A színész, akinek a régi filmjeit a mai gyerekek is imádják

A világ legszerethetőbb színésze – 58 éves lett Keanu Reeves

 

 

 

 

 

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!