spot_imgspot_img
spot_img

Melyiket mire használjuk: alapozó, primer, BB és CC krém

-

Article Top Ad (AdSense)

Aki rendszeresen sminket, tudja, hogy egy jó termék kulcsfontosságú az ideális végeredmény eléréséhez, és megteremti a tökéletes megjelenés alapját. Azonban nem mindig könnyű eligazodni a termékek között, amikor az alapozó, a primer, a BB krém, a CC krém között próbálunk választani.

Az ember évszázadok óta használ sminket. A legősibb kozmetikai termékek közé tartozik a a henna, amely bizonyos kultúrákban még ma is népszerű. A trendek azonban idővel változtak, és ma már számtalan sminktermék közül választhatunk már akkor is, amikor a bőr fedéséről van szó, mint az alapozók, a primerek, a BB és CC krémek. De melyikre mikor van szükségünk?

Primer

Ez egy olyan termék, amellyel létrehozzuk az ideális vásznat, amelyre festhetünk, vagyis amely aztán bármilyen smink megtartásra alkalmas. A primerek ragyogóvá teszik a bőrt, eltüntetik a pórusokat, megtartják a sminket, hidratálják a bőrt és elhalványítják a finom vonalakat. Ahhoz, hogy ezek a termékek hatékonyak legyenek, fontos, hogy hagyjuk körülbelül egy percig száradni, mielőtt más termékeket rétegeznénk rá. Vannak, akik feleslegesnek tartják, míg mások esküsznek rájuk, a legfontosabb, hogy olyan terméket válasszunk, amely megfelel bőrünknek.

Alapozó

Ez lehet poralapú vagy folyékony sminktermék, amely egységes és egyenletes tónust hoz létre arcbőrünkön. Néha a természetes bőrtónus megváltoztatására, a hibák elfedésére, hidratálására, fényvédőként vagy más kozmetikai termékek alaprétegeként is használjuk. Az alapozók áttetsző, könnyű, közepes vagy teljes fedésben kaphatók, és felvihetők szivaccsal, ecsettel vagy ujjainkkal.

BB krém

Az alapozó, a bőrápoló és a korrektor keveréke. Egy könnyű és légáteresztő krém, amely hidratál, és némely márkák esetében fényvédőt is tartalmaz.  Számos jótékony hatása van a bőrre, többek között javítja a bőr megjelenését, fényességét és rugalmasságát, küzd a korai öregedés ellen, hidratálja és kiegyenlíti a bőrt. Használható kiindulási termékként más termékek alá, de önálló termékként is. Tökéletes utazási bőrápoló, mivel több sminkterméket is helyettesíthetünk vele. Az Erborian BB Cream 5 az 1-ben például a legjobb koreai és francia kozmetikai termékek ötvözete, amely bársonyos, extra finom és hibátlan megjelenést biztosít az arcnak. Könnyű sminkként működik, tökéletesíti az arcbőrt eltakarva annak hibáit, és magas koncentrációjú gyógynövény-keverékének köszönhetően hosszan tartó regeneráló ápolást biztosít számára.

erborian-BB krém
Fotó: Mariannaud

CC krém

A CC, a színkorrekció vagy színszabályozás rövidítése, és nevéhez méltóan segít elfedni az egyenetlen tónusokat és a hiperpigmentációt olyan hozzáadott összetevőkkel, amelyek csillapítják a bőrpírt és elősegítik a ragyogást. A CC krémek könnyebb textúrájúak, mint a BB krémek, de így is lehetővé teszik az alapozóhoz hasonló fedést. A BB krémhez hasonlóan a CC krémeknél is csak néhány árnyalat közül választhatunk, amelyeket akár fő arcszínként, akár színjavító alapozóként is alkalmazhatunk az alapozó alá a nagyobb fedés érdekében.

BB-krem-CC-kerm
Fotó: envato.elements.com

Fényvédők

A fényvédők célja, hogy megvédjék a bőrt a káros napsugaraktól. Krém, spray vagy gél formájában kaphatók, és általában sűrű állagúak.  Kétféle fényvédő krém létezik: a vegyi fényvédők és az ásványi fényvédők, és mindegyik más technikával blokkolja a napsugarakat. Az ásványi fényvédők sűrűbb összetételűek lehetnek, és fehér foltot hagyhatnak a bőrön. Megülnek a bőr tetején és visszaverik a napsugarakat az arcról. A kémiai fényvédők elnyelik a napsugarakat, mielőtt azok behatolnának a bőrbe. A fényvédő mindig a BB krém vagy bármilyen sminktermék előtt kell felvinni.

Összefoglalva…

Míg a primer előnyei közé tartozik a bőr ragyogása, a pórusok elmosódása, a smink helyén tartása, a nedvesség hozzáadása és a finom vonalak halványítása, az alapozó előnyei közé tartozik a bőr természetes tónusának megváltoztatása, a hibák elfedése, hidratálás, fényvédőként vagy alaprétegként való működés. A BB krémek bőrre gyakorolt ​​jótékony hatásúak, többek között javítják a bőr megjelenését, javítják a bőr fényességét és rugalmasságát, küzdenek a korai öregedés ellen, hidratálják és kiegyenlítik a bőrt.

A különböző bőrtípusoknak más-más igényeik van, és ami az egyik embernél működik, az nem biztos, hogy a másiknál ​​is, ezért legyünk körültekintőek a választásnál.

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!