spot_imgspot_img
spot_img

Meryl Streep nyerte idén az Asztúria hercegnője-díjat

-

Article Top Ad (AdSense)

A három Oscar-díjjal, illetve nyolc Golden Globe-díjjal is elismert sokszínű színésznő, Meryl Streep nyerte el idén a spanyol Nobel-díjnak is nevezett Asztúria hercegnője-díjat művészet kategóriában.

Több mint 50 éve a pályán

A döntést szerdán, április 26-án jelentette be a zsűri Oviedóban. Az indoklásban méltatták a többszörös Oscar-díjas világsztár több mint ötven éve tartó briliáns pályafutását, amelynek során bonyolult és gazdag női személyiségeket keltett életre, alakításaival reflexióra késztetve a nézőket. Kiemelték továbbá az inspiráló és példamutató narratívákat szolgáló, őszinte és felelős szerepválasztásait. A zsűri kitért arra is, hogy a 73 éves Meryl Streep „fáradhatatlan aktivistája” az egyenjogúságnak, tehetségével különböző generációk számára tette lehetővé, hogy felejthetetlen előadásokat élvezzenek, ezzel elnyerve azt a tiszteletet, amelyet ez a nagy művészet megérdemel.

Az Asztúria hercegnője-díjat minden évben nyolc kategóriában ítélik oda, amelyek sorában a művészeti elismerés az első. A díjat hagyományosan októberben adják át ünnepélyes keretek között a spanyol királyi család jelenlétében Oviedóban.

forrás:MTI

Meryl Streep korunk egyik legünnepeltebb és legelismertebb színésznője. Elképesztő, hogy 21 alkalommal jelölték Oscar-díjra.

Mi is nagyon szeretjük az amerikai filmcsillagot, ebben a cikkünkben érdekességeket olvashatsz róla:

Meryl Streep, a sokszínű díva-Érdekességek Hollywood királynőjéről

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!