spot_imgspot_img
spot_img

Megszületett a tonic és a gin tökéletes párosa

-

Article Top Ad (AdSense)

Vígh Bence által készített koktélkülönlegesség vitte el a fődíjat a Kalumba Madagascar Gin koktélversenyén.

A fűszeres gin és a hűsítő nyári italok szerelmesei egy különleges kihíváson mutatták be mixertudásukat július 17-én az A38 Hajó teraszán.

A Kalumba és a Schweppes megmérettetésén Vígh Bence Madagascar Dream koktélja bizonyult a legjobbnak, ezzel részvételt nyert a bár- és italszakma egyik legrangosabb rendezvényére, a berlini Bar Conventre.

Népszerű koktélok újragondolva, furfangos párosítások, meglepő fűszerezések és fantasztikus ízélmények – ezekre mind lehetőséget teremt a Kalumba és a Schweppes versenye. A nevezők a tökéletes koktél elkészítésére törekszenek, amely legalább 30ml Kalumba Gint, valamely Schweppes üdítőt és összesen legfeljebb hat különböző összetevőt tartalmaz, a jeget és a díszítést nem számítva. A döntőbe az online pályázat tíz legizgalmasabb italkölteménye került, a bartenderek neves zsűri előtt, az A38 Hajó egyedi lounge bárjában, a Schweppes teraszon mérték össze tudásukat.

A döntősök hat percben adhatták elő koktéljuk történetét és meséltek inspirációjukról, miközben elkészítették versenyitalukat. A kreációkat Monori Anett és Tengely Norbert, a Magyar Bartender Szövetség tagjai, valamint Gulyás Csaba, a Zwack párlatszakértője bírálták a koktél ízvilága, kreativitása, valamint a prezentáció eredetisége, találékonyság és fantázia alapján.

A dobogó harmadik fokára Vitai Ádám, a High Note SkyBar bartendere léphetett Spiced Delight névre keresztelt koktéljával, a második helyet Majlinger László, a [győri Higgi the Tiki bartendere] nyerte el Lunatic italával. A zsűri Vígh Bence [a budapesti Gin Corner bartendere által készített] Madagascar Dream koktéljának és magával ragadó prezentációjának ítélte az első helyet, aki a Kalumba ajándékcsomag mellett berlini utazást nyert a Bar Conventre.

„A Zwack Unicum Nyrt. és márkái számára kiemelten fontos, hogy a hagyományőrzés mellett innovatív, trendteremtő italokat hozzunk létre és új ízélményeket térképezzünk fel. Ezt képviseli a Kalumba Madagascar Ginek sokszínűsége is, hisszük, hogy ez fűszerezi meg igazán a szakmát és a nyári hangulatot. Örömmel valósítottuk meg az elképzelésünket a Schweppes-szel karöltve, hogy az alkotófolyamatba fogyasztóinkat is bevonjuk – mondta el a koktélverseny szervezéséről Kiss Virág, a Kalumba senior brand managere.

Sokak nyári kedvence, a gin tonik, a Kalumba és Schweppes számára kivételes és kézenfekvő találkozási pontot jelent. Idén nyáron közös díszdobozzal mutatkozott be együtt a két brand: az üdítőital-márka újdonságát, a Pink Tonic-ot állították párba a klasszikus Kalumba White Ginnel, a rózsaborsos Mango-val, valamint a mirtuszpárlattal készülő vérnarancsos Blood Orange-dzsel.

„Nagyszerű élmény volt együtt izgulni és szurkolni a koktélverseny résztvevőinek, akik szakmai felkészültségükön és kreativitásukon túl, fantasztikus prezentációkkal nyűgözték le a zsűrit és természetesen minket is. Gratulálunk a nyertesnek, és minden résztvevőnek a lenyűgöző koktélköltemények elkészítéséért. Büszkék vagyunk rá, hogy ez a nívós rendezvény a Schweppes teraszon valósult meg, és hogy a Kalumba ginek és Schweppes üdítők kombinációit sikerült új szintre emelniük a versenyzőknek.” – mondta Nyemcsok Dániel, a Schweppes Magyarország brand managere.

Madagascar Dream – A győztes koktél receptje

40ml Kalumba White Gin

10ml Muyu Chinotto Nero

5desh Neroli

2desh Rózsabors Bitter

2 bárkanál Cukorszirup

Schweppes citrusmix hab kalumba gyökérrel.

Vígh Bence leírása a koktélról:

A Kalumba White Gin magában is egy tökéletes párlat, pontosan ezért nem is szerettem volna elnyomni, inkább csak a számomra legfinomabb ízeket kiemelni belőle. A hab a tortán, vagyis a koktélon pedig egy Schweppes üdítőből készült hab egy kis csavarral… a gin nevét ihlető Kalumba gyökérrel.

Alkoholmentes felfrissülés a legmelegebb nyári napokra

Boróka és kinin találkozása a koktélospohárban

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!