spot_imgspot_img
spot_img

Megkapta a vakcina az engedélyt, kezdődik az oltás

-

Article Top Ad (AdSense)

Az első hivatalos oltás a Pfizer/BioNTech vakcinája lesz, amivel megkezdődik a veszélyeztetettek tömeges oltása  Nagy-Britanniában.

A vakcina használatát a brit hatóságok engedélyezték a legelőször, megelőzve  az Egyesült Államokat és az Európai Uniót. A cég közlése szerint az első adagok napokon belül megérkezhetnek az országba. Nagy-Britannia 40 millió dózist vett a vakcinából, mely a kísérletek során 95 százalékos hatékonyságot mutatott. A tervek szerint elsőként az idősotthonok lakóit és személyzetét oltják be, majd a 80 felettieket és az egészségügyi dolgozókat.

Albert Bourla, a Pfizer vezérigazgatója az engedélyezést történelmi pillanatnak nevezte a Covid ellen vívott harcban. Bár a vakcinát -70 fokon kell tárolni, a cég szerint öt napig is eltárolható 2-8 fokon –  írja a Guardian.

Fotó: Digitalpress

Az RTL Klub esti híradója szerint hazánkba ebből a fajta oltóanyagból csak az év végén, a jövő év elején érkezhet. Az orosz vakcinát viszont már december elejére várják.

Kemenesi Gábor pécsi virológus szerint tudományos tény, hogy vakcina nélkül nem fogjuk legyőzni a járvány egészségügyi részét.

-Ez az a bizonyos vakcina, melyre a németek már november elején elkezdték kiépíteni a hűtési/szállítási infrastruktúrát.

Több másik vakcina is engedélyezés közelében, látszik a fény az alagút végén. Tudományos tény, hogy vakcina nélkül aligha győzhetjük le a járvány egészségügyi részét. Márpedig a gazdasági helyreállításhoz elsőként az egészségügyi fronton kell nyerni – írta a közösségi oldalán.
Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!