Megjelent a Született Anyák: 3 Anya-3 Történet

-

Fésűs Nelly, Lipcsei Betta és Görgényi Gabriella történetei az anyaságról, tabuk nélkül a szexről, szülésről, szoptatásról és a gyereknevelésről.

Az internet világában csak azt látjuk, hogy mindenki nevetve posztol a családjáról, a gyerekeiről, az utazásairól, az ételekről, és arról, hogy éppen mit reklámoz. De, hogy mi történik akkor, amikor nem forog a kamera? Mi van, ha ordít a gyermekünk? És mi történik akkor, ha éppen sírógörcsünk támad egy újabb hiszti után? Hogy milyen is az az igazi anyaság, arról nem szólnak ezek az írások. Pedig nemcsak nevetünk, hanem sokszor sírunk és rettegünk. Nemcsak kívül, hanem belül is. Három anya három története jelenik meg a Született Anyák című könyvben, melyben kendőzetlen őszinteséggel mesélnek a hétköznapjaikról, az életükről tabuk nélkül, úgy ahogy eddig még soha.

Idézetek a könyvből

Fésűs Nelly:

„Ma is beleborzongok, amikor erre emlékszem, mert a gyermekem apja ujját majdnem leharaptam egy rossz mozdulat következtében, olyan fájdalmam volt. Ordítottam két fájás között, és már szinte a saját hajamat húztam, mert azt szerettem volna, hogy mielőbb vége szakadjon ennek.
Ráadásul annyira kifáradtam, hogy két fájás között szabályszerűen elbóbiskoltam, már az orvos kérdezte, hogy jól vagyok-e, én pedig intettem, hogy minden rendben.”

Lipcsei Betta:

„Nem tartom magam ijedősnek, és azt kell mondanom az ovis betegségek szerencsére minket igencsak elkerültek.
Ami viszont nagyon megviselt és egy életre megjegyeztem, amikor kruppos roham miatt kórházba kerültünk Krisszel egy éves kora előtt.
Elkezdett köhögni és fulladásos rohamok jöttek rá.
Megállapították, hogy kruppja van és néhány napra beutaltak minket a kórházba…”

 Görgényi Gabriella:

„Nem egyszer előfordult velünk, hogy társaságban bírálták Zoé cumizását, hogy két és fél évesen miért is van még a szájában az a műanyag valami?
És az is megesett velünk, hogy megkérdezték tőlünk, mikor kezdjük már el nevelni Zoét, mert túlságosan anyás és ennyire nem ragaszkodhat egy gyerek az anyjához.
Kérdem én, miért? Miért gondolja ezt? Miért kellene elvennem a gyerekemtől a cumit, ha őt az megnyugtatja. Egyébként sem cumizik egész nap, csak akkor, ha nyűgös vagy éppen aludni megy.
Nem fog cumizni tizennyolc évesen, azt garantálom.
Viszont van egy olyan eszköz, amihez ő ragaszkodik, ez olyan neki, mint egy anyai ölelés, ami a legfontosabb a világon.”

fotó kredit: Landor Richárd

Tomán Szabina új könyve: Siker a mosoly mögött – Mutatom, hogyan csináld

Megjelent Vámos Robi, gyermekcoach „Légy Te is bánthatatlan!” című könyve

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!