Megjelent a Fradi mesekönyv!

-

A Fradi mesekönyv megjelenésével egy időben a nagyszülőunoka köteléket középpontba helyező családi pályázatot ír ki a Provident Pénzügyi Zrt. az FTCvel együttműködve. A pályázatra a Fradista leszek! című mesekönyv történetéhez hasonlóan olyan felemelő, kedves focis sztorikat várnak, amelyek a Fradiról és a nagyszülőunoka kapcsolatról szólnak. A fődíjat elnyerő család négy tagja egy fantasztikus utazáson kísérheti el a Ferencváros férfi labdarúgó csapatát a törökországi Trabzonban rendezett Európa Ligamérkőzésre.

A Fradista leszek! című mesekönyv egy kisgyermek tapasztalatain keresztül vezeti be az
olvasókat a labdarúgás és a Fradi világába. A mese főhőse egy Gergő nevű kisfiú, aki
nagypapájának köszönhetően szereti meg a futballt és a Fradit. A könyv ötletgazdája, a
Ferencvárosi Torna Club és támogatója a Provident Pénzügyi Zrt. azt is szerették volna
bemutatni a mesén keresztül, hogy milyen fontos a gyerekek bevonása a sport szeretetébe és a szurkolói közösségbe.

A meséhez hasonlóan a nagyszülőunoka köteléket helyezi középpontba az a családi pályázat is, amelyet 2022. szeptember 23án, pénteken hirdetett meg közös sajtótájékoztatóján a Provident Pénzügyi Zrt. és a Ferencvárosi Torna Club, ahol a könyv bemutatójára is sor került.
A Hogyan lettem Fradista Neked mi a történeted? pályázatra olyan felemelő és kedves
focitörténeteket várnak, amelyek ezt a megismételhetetlen családi köteléket mutatják be. A
legmegkapóbb történetek beküldőit értékes nyeremények várják, a fődíjat elnyerő család négy tagja pedig egy fantasztikus utazáson kísérheti el a Ferencváros férfi labdarúgó csapatát a törökországi Trabzonban rendezett Európa Ligamérkőzésre 2022. november 3án.

Az egyik legkülönlegesebb családi kötelék a nagyszülőunoka kapcsolat. A pályázattal ezt a kapcsolatot ünnepeljük, esélyt adva egy különleges közös élményre. A Provident
legfontosabb feladata éppen az a mindennapokban, hogy esélyt teremtsen a családok, idősek, fiatalok számára céljaik eléréséhez, a szabályozott hitelezés lehetőségein keresztül mondta el Szirmák Botond, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója. „Bízunk benne, hogy minél több kedves történet érkezik, amik megmutatják, hogy a családok hogyan vonják be a nagyszülőket a gyerekek életébe, a sport szeretetén keresztül.”

fradi


„A Fradi több mint egy sportklub, ezt mi nem csak valljuk, hanem e szerint is tesszük a
dolgunkat állapította meg Kubatov Gábor, az FTC elnöke. Sokan, sokszor felteszik azt a
kérdést: belőled hogyan lett Fradi drukker? A válasz rendszerint az: mert édesapám kivitt egy mérkőzésre. Ő pedig azért lett az FTC szurkolója, mert ő is az édesapjával tartott az Üllői útra. Apáról fiúra száll ennek a nagyszerű klubnak a szeretete. Ahogy ezt most a gyermekeknek és szülőknek szánt Fradi mesekönyvben is papírra vetettük, kevesebb szöveggel és soksok színes, érdekes rajzzal.”

“Ez a könyv egy olyan kisfiú története, akivel a családja szeretteti meg a Ferencvárost. Az FTCMVM Sportközpontot is azért alakítottuk családbaráttá, hogy amíg a gyermekek sportolnak, addig a szülők és nagyszülők hasznosan tudják tölteni az idejüket. A felmérések szerint a kísérők naponta 56 órát töltenek el azzal, hogy a kis sportolókat elhozzák edzeni a Fradiba. A mi felelősségünk tehát nem csak a gyermekek nevelésében van, hanem abban is, hogyan szolgáljuk ki a nagyszülőket, szülőket, esetleg a testvéreket.”


A pályázat keretében várjuk a nagyszülő és az unoka Fradival kapcsolatos legkedvesebb
közös történetét, valamint a nagyszülő és az unoka közös fotóját, amely felidézi ezt a szép
emléket. A pályázatra kedvenc történetével és egy közös fotóval bármelyik A beküldött
pályázatokat egy háromfős zsűri bírálja el, melynek tagjai Kubatov Gábor, Szirmák Botond és Molnár Mátyás sportriporter. A Ferencváros és a Provident Pénzügyi Zrt. a legmegkapóbb történeteket nemcsak díjjazza, hanem meg is osztja közösségi felületein. A részletes pályázati kiírás és játékszabályzat a blog. provident.hu/hogyanlettemfradista oldalon olvasható.

A 72 oldalas különleges minőségű mesekönyv bolti ára 3.899 forint, szerzői Czégány Pál és Volly György, az illusztrációkat Petényi Tibor Z. készítette. Minden könyvben található egy, a főhős kisfiút, Gergőt ábrázoló hűtőmágnes is. A kiadvány értékesítése a Fradi Shopban és a Fradi webshopban indul szeptember 23án, pénteken, majd 26án hétfőtől már a Libri és Líra országos bolthálózatokban és online felületeiken is megvásárolható a kiadvány.


A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése 2022. szeptember 29. és október 2.
között rendezi meg a 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált a Millenárison. A Ferencvárosi Torna Club kiadványai a Nemzeti Táncszínházzal szemben lévő pavilonnál lesznek megtekinthetők a Millenáris Parkban. Október 2án, vasárnap 11.0011.45 között az FTC pavilonnál mesekönyvbemutatót lesz a Fradisas és Fradi játékos(ok) részvételével. A rendezvényre a belépés ingyenes!

Kategória:
 

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!