spot_imgspot_img
spot_img

FreeDee – egy dinamikusan fejlődő nemzetközi cégcsoport

-

Article Top Ad (AdSense)

A FreeDee regionális vezető szerepre tör a 3D nyomtatás piacán, miután az alapítást követő 10 évben 17-szeresére növelte árbevételét. A mikrovállalkozásként 2012-ben indult FreeDee nemzetközi cégcsoporttá fejlődött, amely már 4 országban van jelen Admasys International néven. Cél, hogy a tisztán magyar tulajdonú technológiai vállalkozás tovább terjeszkedjen és a kelet-közép-európai régió piacvezetőjévé váljon. Elemzői várakozások szerint a 3D nyomtatási technológia globális piaca 2026-ra meghaladhatja a 44 milliárd dollárt.

A 3D nyomtatás a XXI. század meghatározó innovációja. Egyre több iparágban fokozza a gyártási hatékonyságot, racionalizálja az alapanyagköltségeket, mindamellett, hogy a technológia megfeleltethető a fenntarthatósági elvárásoknak is. Míg a 3D nyomtatás globális piaca 2014-ben 4 milliárd dollár volt, addig a nemzetközi elemzők 2026-ra már 44 milliárd dollárt prognosztizálnak. A dinamikus piaci növekedéssel párhuzamosan a 3D nyomtatásra és intelligens digitális 3D szkennelési megoldások technológiájára specializálódott vállalkozások mérete és üzleti értéke is folyamatosan emelkedik. Kiváló hazai példa erre a tisztán magyar tulajdonú, idén alapításának 10. évét ünneplő vállalkozás, a FreeDee. A nemzetközi színtéren Admasys International néven jegyzett cégcsoport 4 országra vetített, konszolidált árbevétele 2021-ben elérte a 2,4 milliárd forintot. A cégcsoport a jövőben üzleti növekedést elsősorban a nagyméretű, ipari minőségű professzionális 3D nyomtatók és szkennerek térhódításában lát. 

A FreeDee mikrovállalkozásként indult 2012-ben, melyet az alapítók a 3D nyomtatásban rejlő piaci lehetőségek magyarországi kiaknázására hoztak létre. Az elmúlt 10 évben a cégcsoport több mint 1500 darab 3D nyomtatót telepített, főként a KKV szektorban. A magyarországi sikereknek köszönhetően már Csehországban, Romániában és Szlovákiában is rendelkeznek telephellyel, összesen 35 főt foglalkoztatva. Simó György cégalapító kifejtette: „Technológia-vezérelt évszázadot élünk. Így azok a vállalkozások lesznek versenyképesek és sikeresek, amik széles körűen alkalmazzák a 3D nyomtatást, illetve az intelligens digitális 3D szkennelési megoldásokat. Portfóliónk lehetővé teszi a hatékony és optimalizált gyártási folyamatok kialakítását, így a profitnövelést. Mindezt fenntartható módon. Üzleti sikereink mögött partnereink folyamatos képzését, szakértői támogatását, a globális piac dinamikus növekedését, illetve az egyre bővülő iparági felhasználást látom. Célunk, hogy tovább terjeszkedjünk és kelet-közép-európai szinten piacvezetővé váljunk.”

Simó György FreeDee
Simó György

A piaci sikerek nagyban köszönhetők a FreeDee által 2016-ban alapított 3D Akadémiának. Ez az ország első additív gyártástechnológiákkal foglalkozó oktatási stúdiója. A FreeDee az egyik legsikeresebb európai partnerünk. Akik a 3D nyomtatók értékesítése mellett a tudásmegosztásra és partnereik additív gyártási sikereihez szükséges szakmai támogatásra is nagy hangsúlyt fektetnek. Ez meggyőzött minket, hogy a Markforged márkát is szakértelemmel fogják képviselni és sikerre viszik a felhasználóinkat. Amiben igazunk is lett.” – hangsúlyozta Lutz Feldmann, a Markforged regionális vezetője. 

A FreeDee a jubileum alkalmából 4 állomásos – Győr, Kecskemét, Debrecen és Budapest – országos szakmai rendezvénysorozatot szervez, amelyen a résztvevők megismerhetik a legújabb 3D nyomtatási és digitalizációs trendeket, elsősorban a professzionális asztali 3D nyomtatók és 3D szkennerek szegmensében, emellett tájékoztatást kaphatnak a technológia bevezetésével járó költségek finanszírozására vonatkozóan is. A rendezvények helyszínei több esetben egyetemi laborok lesznek, így a szakértő közönség a jövő mérnökeinek képzésébe, a helyi kutatási projektekbe is bepillantást nyerhetnek mindamellett, hogy megismerhetik az ipari tervezés és gyártás területére fókuszáló alkalmazási példákat, a legnépszerűbb 3D nyomtatási technológiákat, az egyre elérhetőbbé váló optikai 3D szkennerek működését és a kész nyomtatások gyakorlati munkafolyamatait. A rendezvénysorozatot helyszíni kiállítás is kíséri. Ennek keretében a legmodernebb asztali 3D nyomtatók és a minőség-ellenőrzés területén kiemelkedő jelentőségű, professzionális 3D szkennerek lesznek láthatók és részben kipróbálhatók. 

Link: https://www.freedee.hu/3d-nyomtatas-es-3d-szkenneles-roadshow-2022

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!