Megbeszélések a szabadban – a munkahelyi wellbeing új szintje

-

Az irodai környezetben egy ablak nélküli helyiségben zajló értkezletek ideje lejárt. A szabadtéri találkozók a wellbeing új módjai, és új eszközökké váltak a vállalatok számára az alkalmazottak egészségének, örömének és jóllétének javítására.

Az egész világot átszövő járványhelyzet és a megváltozott munkahelyi igények következtében a dolgozói wellbeing, és ezáltal a szabadtéri megbeszélések is egyre népszerűbbé válnak. Ami egykor elképzelhetetlen és őrült ötletnek tűnt, az egyre nyitottabbá váló munkáltatók számára most egyre kedveltebb.

Hagyományos értekezlet kontra szabadtéri

A hagyományos értekezleteken és megbeszéléseken néhány óra elteltével lankad a figyelem, csökken a kreativitás minősége, így a találkozó kevésbé lesz produktív és hatékony, vagyis a munkáltató időt és pénzt pazarol.

Kint lenni a természetben, elmerülni a zöldben, hallgatni a természetes hangokat, szagolni a friss levegőt… több előnye van az emberek számára, és mind hozzájárul az általános jóllét, azaz wellbeing érzéséhez. Ha kiegyensúlyozó tevékenységekkel néhány hatékony szünetet beitkatunk, az alkalmazottak kreativitása és összpontosítása hoszabb ideig tart, mint egy zárt munkahelyi tárgyalóban. Mindez lényegesen eredményessé teszi a találkozót és lehetővé teszi, hogy a dolgozók minél több kreatívabb ötletekkel álljanak elő.

Érzékek és ötletek felébresztése

Egyre divatosabbak a szabadtéri üzleti találkozók is, éppen azért, mert rendkívüli tevékenységet generálnak. Felébresztik az érzékeket, fantáziát, ötleteket és energiákat az az alkalmazottakban és a partnerekben, amelyek a szokásos munkahelyi környezetben észrevétlenek vagy rejtve maradhatnak. Ezért válik egyre fontosabb formává a munkavállalók jóllétének és boldogságának javítása terén.

szabaderi-megbeszeles-flipchart
Fotó: Karinerhutte

A szabadtéri megbeszélések előnyei

A szabadtéri találkozóknak számos előnyük van, különösen az üzleti világ számára.

Extra motiváció

Nem csak kiveszik a munkavállalót a szokásos környezetéből, ami önmagában üdítő és rendkívüli, de olyan potenciálokat szabadít fel, amelyek egyébként észrevétlenek maradhatnak. Ez kiváló ösztönzést jelent a vállalat alkalmazottai számára, mert a természet közepén lenni önmagában motiváló és jutalom is egyben.

Erősödik a kreativítás

Amikor a csapat tagjai szó szerint közös nevezőre jutnak, a hierarchiák és a címek csökkennek, elkezd keringeni a vér, és erősödik a kreativitás.

A víz stresszcsökkentő hatása

Wallace J. Nichols Blue Mind című könyvében a tudomány segítségével szemlélteti, hogy a víz (az óceánok, tavak, folyók, vízesések) közelsége nemcsak boldogabbá, hanem sikeresebbé is tehet minket az életben… és így az üzleti életben is. A víz stresszscsökkentő hatása a találkozók eredményességére is hatással van.

Zöldebb környezet – nagyobb termelékenység

Természetben lenni felemelő érzés. Amit korábban régóta gyanítottak, arra most a tudomány bizonyítékot szolgáltatott: a természethez való hozzáférés növeli a termelékenységet. Ezért az egyetlen dolog, amit most tenni kell, az az, hogy minél többet tartózkodjunk a szabadban, akár a következő értezleten vagy munkahelyi megbeszélésen…

Ha tetszett ez a cikk, olvasd el ezt is:

A hét COOL embere: Pethő Anikó, karrier szakértő

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!