Március 15-ig maradnak a korlátozások –  Orbán Viktor szerint most jön a legrosszabb

-

Orbán Viktor a legrosszabbra készítette fel a lakosságot, miután találkozott egy tudóscsoporttal.

A miniszterelnök járványmatematikusok segítségét kérte annak megértéséhez, hogy az egészségügyi jelenségek milyen trendekké állnak össze, vagyis mi fog történni a következő hetekben, hónapokban.

Eláruljuk, nem arról van szó, hogy érkezik tömegével a Pfizer  vagy Moderna vakcina és hamarosan kilábalunk a vírusból. Tömegével az orosz és a kínai vakcina érkezik, ez utóbbi beadására lasszóval fogják az embereket a háziorvosok.

Orbán Viktor azzal a hírrel szolgál, hogy „ az egész eddigi járvány legnehezebb két hete áll előttünk, ugyanis az újfajta mutációk megjelenése miatt a fertőzések száma erősen nő és nőni fog, olyan terhelés lesz a kórházainkon, mint még nem volt, minden orvosra, ápolónőre, lélegeztetőgépre szükség lesz.

“Arra kérem honfitársaimat, hogy saját maguk életében a lehető legfegyelmezettebben próbálják betartani azokat az előírásokat, amelyeket az operatív törzs közzé tesz” – jelentette ki a facebookon közzétett videójában.

 A koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki  online sajtótájékoztatóján az Országos tisztifőorvos azt mondta, hogy húsvétra minden regisztráltat szeretnének beoltani.
Szeretnék felgyorsítani az oltások ütemét, a cél az, hogy mindenki megkapja az oltóanyagot, aki előzetesen regisztrált rá – közölte. Müller Cecília kifejtette, a védőoltási munkacsoport folyamatosan vizsgálja a szakmai újdonságokat és más országok tapasztalatait, hogy gyorsítani lehessen a hazai oltások beadását.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Gulyás Gergely pedig azt jelentette be, hogy március 15-ig fennmaradnak a korlátozások.

Szijjártó Péter az MTI-nek nyilatkozva arról beszélt, hogy Ankara kezdeményezése fontos lehetőséget kínál a magyar szakembereknek ahhoz, hogy megvizsgálják, a  török koronavírus elleni oltóanyag alkalmazható-e a Magyarországon engedélyezett védőoltások mellett.

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!