spot_imgspot_img
spot_img

Lezárult a Szilágyi-ügy igaza volt

-

Article Top Ad (AdSense)
Papp Gábor ügyvéd a Magyar Úszó Szövetség vizsgálóbizottságának elnöke bejelentést tett az ügyben. A Magyar Úszó Szövetség sajtótájékoztatóján elmondta, hogy rendelkezésükre áll egy bírósági ítélet, amely kimondja, hogy Szilágyi Zoltán, Szilágyi Liliána apja agresszív viselkedést tanúsított idősebb lányával szemben.

Wladár Sándor, a szövetség elnöke a sajtótájékoztatón hozzátette, „Számomra nem volt kérdés, hogy meg kell védeni Lilut az édesapjától. A bizottság egy befolyásmentes vizsgálatra törekedett”
Ezenkívül kitér arra is, hogy a kisebbik lánya, Szilágyi Gerda fejlődését is akadályozza, valamint a bizottság által meghallgatott személyek egybehangzó állítása alapján meggyőződtek arról, hogy mindaz, amiket Szilágyi Liliána a nyilvánosság előtt állított, megfelel a valóságnak – írja a Nemzeti Sport.
Fotó: Flickr

A Szilágyi Liliána ügy előzményei

Tavaly év végén robban ki a Szilágyi Liliána botrány, mely megbotránkoztatta a társadalmat. A kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok, Európa-bajnoki ezüstérmes úszó, Szilágyi Liliána, ekkor hozta napvilágra élete tragédiáját. Azt állította, hogy apja, Szilágyi Zoltán, testileg, lelkileg és szexuálisan is bántalmazta őt. Arra is rávilágított, hogy ez édesanyját is ugyan úgy érintette.
„Az anyámat, amikor terhes volt velem, verte. Volt olyan, hogy összevissza volt verve, és két hétig nem igazán ment az utcára. Apámnak a megoldása erre az volt, hogy elvitte anyát Velencébe egy hétre, és úgymond semmissé próbálta tenni a dolgokat. Apám életében nem kért bocsánatot és nem szembesült azzal, hogy az, amit csinált, milyen súllyal bír… Anyukám akkor mondta ezt el nekem, ahogy eljöttünk. 2016-ban, amikor 19 éves voltam, akkor tudtunk leülni és boncolgatni ezeket a történeteket” – mondta Liliána D. Tóth Kriszta Elviszlek magammal című műsorában.
Az ügy kapcsán megszólalt Dr. Szilágyi Zoltán is, aki azt mondta, hogy bármilyen vádakkal is illette őt nagyobbik lánya, szeretne neki megbocsájtani! Gerda pedig azt nyilatkozta, hogy ő igazából csak azt szeretné, hogy ennek a gyalázatos botránynak vége legyen.
Facebook/Szilágyi Liliána

Az ügy lezárult

Még január ötödikén jelentette be a Magyar Úszó Szövetség, Szilágyi Liliána ügyét Papp Gábor ügyvéd vezetésével kivizsgálja. Mára a vizsgálat véget ért, mégpedig egy bírósági ítélettel, mely kimondja, hogy Szilágyi Zoltán, Szilágyi Liliána apja ténylegesen agresszív viselkedést tanúsított idősebb lányával szemben. Papp Gábor ügyvéd hozzátette, hogy a kisebbik lánya, Szilágyi Gerda fejlődését is akadályozza.
A Magyar Úszó Szövetség elnöksége ezen felül kijelentette, „Az emberi méltóságot sértő testi és lelki bántalmazás nem összeegyeztethető a szövetség értékrendjével. Az elnökség elítéli ezeket a cselekedeteket, és méltatlannak tekinti.Dr. Szilágyi Zoltánt a MÚSZ által szervezett rendezvényeken nem kívánatos személynek tartja. Az ellene foganatosítható esetleges intézkedésekről a MÚSZ elnöksége a későbbiekben dönt.”

Forrás: Nemzeti Sport.

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!