Bruce Willis felhagy a színészettel: súlyos betegségben szenved

-

A Golden Globe-díjas és Emmy-díjas Bruce Willis olyan súlyos betegséggel küzd, ami miatt kénytelen visszavonulni és ezt szeretné méltósággal megtenni.

Afáziával diagnosztizálták a Die Hard sztárját

A hírt a családja jelentette be az Instagramon, miután afáziával, nyelvi és kommunikációs zavarral diagnosztizálták.

„Meg akartuk osztani, hogy szeretett Bruce-unknak egészségügyi problémái vannak, és nemrég afáziát diagnosztizáltak nála, ami hatással van a kognitív képességeire – idézi a Nők Lapja a lánya, Rumer Willis szavait – „Ennek eredményeképpen és nagy megfontoltsággal Bruce visszavonul a karriertől, amely oly sokat jelentett számára.”

Azt is hozzátette, hogy ez egy kihívásokkal teli időszak, de erős a családi egység, így a 67 éves Willis vélhetően minden támogatást meg fog kapni a jelenlegi feleségétől, Emma Heming Willistől és két lányuktól, valamint volt feleségétől, Demi Moore-tól, és három lányuktól.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Rumer Willis (@rumerwillis) által megosztott bejegyzés

 

Az afáziára nincs gyógymód

Az afázia befolyásolja a beszédet, az írást, az olvasást, a gépelést, de még a szövegértést is. Általában az agy bal oldalának károsodása okozza, például szélütés, agydaganat vagy más betegség. – derül ki a BBC cikkéből.

Az egyelőre nem derült ki, hogy mi vezetett Willis afáziájához, ugyan a színészhez közeli források szerint régóta szenved memóriavesztésben, habár a kettő nem feltétlenül függ össze. De az igaz, hogy a betegségben szenvedők dadoghatnak, és nehezen tudják kifejezni magukat, ugyanakkor tökéletesen értik azt, amit mondanak nekik.

Az afáziára sajnos nincs gyógymód, csupán szinten tartani vagy korrigálni lehet az állapotot nyelvi terápia segítségével.

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!