spot_imgspot_img
spot_img

Lélegzetelállító panoráma és utánozhatatlan signature italok

-

Article Top Ad (AdSense)

Budapest legmagasabban fekvő ötcsillagos szállodájának a tetején elképesztő panorámával, idén már második szezonjával vár minket a White Raven Skybar & Lounge, a Budai Vár egyetlen skybarja.

A bár kínálata, szolgáltatásai, programjai és a lenyűgöző környezet minden érzékszervre hatni szeretne. Ez inspirálta az újraalkotott ital és bárétel koncepciót is, ráadásul mindezt a szakemberek elkötelezettségének köszönhetően, fenntartható módon.

Budapest legmagasabb pontján, a Mátyás templom tőszomszédságában helyezkedik el az ötcsillagos Hilton Budapest, amelyet a világ 10 legszebb panorámájú szállodája között tartanak számon. Nyolcadik emeletének liftjéből kilépve idén már második szezonjával várja a White Raven Skybar és Lounge azokat, akik elképesztő panoráma mellett fogyasztanának el egy különleges koktélt vagy pohár bort. Legyen szó randevúról, üzleti megbeszélésről, családi ünnepségről vagy egy könnyed csajos estéről, mindenki megtalálhatja a számára legkedvesebb italt és könnyű bárételt.

Ahogyan a szálloda igazgatója Szabó Áron elmondta, a Hilton Budapest története során már sok elképzelés született a tető hasznosításáról. A lenyűgöző panorámát mindenképpen meg szerette volna osztani valamilyen formában a vendégekkel a tulajdonos, Danubius Hotels. A tavalyi évben megnyitott White Raven Skybar&Lounge első szezonja – a bár tavasztól késő őszig tart nyitva – rendkívül sikeres volt. Magyarországon is egyre népszerűbb a bárkultúra, ami a nyugati országokban már a mindennapi étteremkultúra és a szórakozás fontos eleme. A White Raven ezt a trendet szeretné népszerűsíteni, amelyben az este szerves része, egy minőségi italt elfogyasztása, gyönyörű, izgalmas környezetben. Célja piacvezető szerepet betölteni ezen a területen, utat és irányokat is mutatni. A skybar neve igen találó, egyrészt csak innen látható a két holló a Mátyás-templom tetején, másrészt az innen élvezhető ritka panorámára is rímel a White Raven elnevezés.

A White Raven Skybar & Lounge továbbra is Budapest olyan arcát mutatja meg nekünk, mely sokáig rejtve volt a kíváncsi szemek elől. Ebből a szögből látni a Margit-szigetet, innen megcsodálni a Duna ívét vagy felülről rápillantani a Bazilika kupolájára – csak néhány azok közül az élmények közül, amelyeket ez a különleges helyszín kínál.

A bár Signature koktéljait, a hét latin nevű koktélkülönlegességet a hét főbenjáró bűn ihlette: IRACUNDIA, INVIDIA, SUPERBIA, LUXURIA, GULA, ACEDIA és AVARIATA. Erről mesél az italok megjelenése, színe, hangulata és élménye is – a megújult italkoncepcióért Tóth István bar outlet manager és Simon István assistant bar outlet manager csapata felel.

„A koktélokat a felszabadulás és az élvezet érzései inspirálták, ezáltal a „bűntudat” oldása az adott bűnt jelképező koktél elfogyasztásával. Az exkluzív champagne- és a lenyűgöző borválaszték mellett az új és izgalmas koktélok szezonális ízeket és összetevőket tartalmaznak, biztosítva, hogy a White Raven itallapja innovatív és fenntartható maradjon” – mondta el Tóth István, hozzátéve, hogy a signature paletta ritkán használt összetevőket, például citrushéjakból cukor által kinyert olajat és fermentált ananászhéjat tartalmaz. Minden összetevőt az utolsó alkotóelemig felhasználnak, hogy a bár csapata csökkentse a hulladékot, emellett egyedi ízprofilt is adjon a koktéljainak. „Minden érzékszervet le akarunk nyűgözni. A látvány adott, egyedülállóságában utánozhatatlan. Az ízek és illatok mind az ételekben, mind az italokban ehhez a „díszlethez” vannak komponálva és a zenék is ezt egészítik ki.” -fűzte hozzá a bar manager.

Az italkínálat mellett a rooftop gasztronómiai kínálata is megújult. „Hatalmas lehetőség volt a minden érzékszervre ható exkluzív tetőbár étlapjának újragondolása. Egész tavasszal az új koncepción dolgoztunk, a végleges menüt Graur Zoltán chef segítségével terveztük meg” – árulta el Kanyó András executive chef. A Season 2 étlapjának középpontjában a bárételek szerepelnek, amelyek tökéletesen illenek egy könnyed, rozézós estéhez, de prémium minőségű champagne-ok kíséretében vagy épp egy signature koktélt szürcsölve is különleges élményt nyújtanak. Az ételek kialakításában is fontos szerepet játszik a fenntarthatóság, mindig a szezonalitásnak megfelelően változik a kínálat, így érdemes minden évszakban betérni.

„Idén a VIBE-ban is újítottunk. Minden héten csütörtökön, pénteken és szombaton 18.00 órától éjfélig ismert dj-k várják a vendégeket, chill out és a legjobb house zenékkel. Fontosnak tartjuk, hogy a hármas egység részeként a minőségi zenékkel is kiemelkedő élményt nyújtsunk a vendégeknek” – hangsúlyozta Szentpéteri-Jakab Anita kommunikációs és marketing menedzser.

További információk: https://whiteravenskybar.com/hu/

5 menő strand, ahol hűsölhetsz a nyári melegben

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!