spot_imgspot_img
spot_img

Megnyitott a Pénzmúzeum Panoráma Terasz

-

Article Top Ad (AdSense)

A Magyar Nemzeti Bank tulajdonában lévő, a Pénzmúzeumnak is helyet adó épület tetőterasza, mely a nyilvánosság előtt mindeddig zárva volt, június 16-tól megnyitotta kapuit.

A Pénzmúzeum Panoráma Terasz megnyitásának célja egy egyedülálló épület szélesebb körben történőmegismertetése. Az ez irányban tett első lépés az „Évszázados értékünk – Korcsolyapályától a Pénzmúzeumig” című új, időszaki kiállítás átadása volt április közepén. A tárlat az ingatlan múltján keresztül Sándy Gyula építészmérnököt igyekszik reflektorfénybe állítani. Sándy 100 éve tervezte meg a Széll Kálmán tér és Buda ikonikusépületét.

Sándy kedvelte a középkori architektúrát, gyermekkorában kedves várai (Murány vára, a trieszti Miramare-kastély) nagy hatást gyakoroltak rá, ezért munkáin – így az élete fő művének tekinthető Postapalotán is – hangsúlyosak a várszerű elemek, bástyák, körtornyok. Noha az épület robusztus, a tervező a legfelső szintet hátraugratta, emiatt nemcsak optikailag látszik kevésbé magasnak az épület, de az építészeti megoldás tetőterasz kialakítását is lehetővé tette.

Az ingyenesen felkereshető Pénzmúzeum Panoráma Terasz, ahol egy kávézó is helyet kapott, idén a múzeum látogatói számára érhető el. A látogatási idő a Pénzmúzeum nyitvatartásához igazodik, kivéve a Múzeumok Éjszakáján. Június 24-én ugyanis délután 4 és éjfél között vezetett túra keretében ismerkedhetnek meg az érdeklődők a ház és a terasz érdekességeivel. Az időpontokra ide kattintva lehet jelentkezni.

Lélegzetelállító panoráma és utánozhatatlan signature italok

Tengernyi program és világsztár idén nyáron is a Balatonnál!

 

 

 

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!