spot_imgspot_img
spot_img

Légy egy napra Te is hegyimentő!

-

Article Top Ad (AdSense)

2023. február 10-én a Nemzetközi Hegyimentő Napon világszerte köszönetet mondunk a hegyimentőknek, akik nap mint nap azon dolgoznak, hogy biztonságban tudhassuk magunkat a hegyekben.

A világnap alkalmából, a hegyimentők előtti köszönetnyilvánítás jegyében, a Mátraszentistváni Sípark és a Helly Hansen izgalmas programokkal készül a sírajongók számára: amellett, hogy egy aktív napot tölthetünk el a jó levegőn, izgalmas betekintést nyerhetünk a Kékes Kutató-Mentő Rescue Team munkájába Klausmann Viktor, az alapítvány elnökének vezetésével, és a Sípark szakembereinek mindennapjaiba.

Bár minden országnak, régiónak és síparadicsomnak megvannak a maga követelményei a hegyimentő csapatok felé, az egész világon igaz az, hogy a hegyek iránti szeretet, az egymásnak való segítségnyújtás és a szakértelem mindenhol a legfontosabb. A síjárőrök fontos szerepet játszanak a síelők biztonságérzetének növelésében és fenntartásában változékony terepviszonyok esetén is, számukra pedig a Helly Hansen olyan professzionális felszerelést biztosít, amiben megbízhatnak és amire minden körülmények között számíthatnak. Azonban hogyan is telik egy hegyen dolgozó szakember napja? A Nemzetközi Hegyimentő Nap alkalmából most beleshetünk a Mátraszentistváni Sípark színfalai mögé, hogyan zajlik a technikai hógyártást, hogyan működik a hótaposó gép és mit rejt a szivattyú gépház, valamint a nap folyamán a Klausmann Viktor, a Kékes Kutató-Mentő Rescue Team elnöke, hivatásos hegyimentő csapatával bemutatja, hogy hogyan zajlik egy hegyi mentés.

Az izgalmas programok mellett a hétvége során ráadásul támogatni is tudjuk a hegyimentők odaadó munkáját, hiszen a világnap alkalmából 2023. február 9-11. között a Helly Hansen az online eladásaiból származó bevételük 5%-át világszerte hegyimentő szervezeteknek ajánlja fel, amelyből Magyarországon a Kékes Kutató-Mentő Rescue Team is részesül.

A programokon való részvétel ingyenes, a helyszín és a pálya megközelítéséhez síbérlet szükséges.A helyszínek felszerelésben (sí- vagy snowboard) közelíthetőek meg, legalább közepes sítudással.

További részletek és a programra való jelentkezés a következő linken:

https://fb.me/e/2EGS2i3RP

A GRUND dupla koncertet ad

Íme a Matild Palace Valentin-napi ajánlata

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!