spot_imgspot_img
spot_img

Még nincs vége a szeptembernek! Különleges programok várnak ránk!

-

Article Top Ad (AdSense)

A nyár izzasztó melegével ellentétben ősszel a hűvösebb és egyben színesebb időszak következik, amikor kedvet kapunk a városi sétákhoz, erdei kirándulásokhoz, ahhoz, hogy beüljünk egy hangulatos kávézóba és forró Pumpkin Spice Latte-t szürcsöljük, miközben nézzük a fák lehulló leveleit és az elmúlásról elmélkedünk. Kétségtelenül kellemes élmények. Mondhatjuk, hogy tipikus őszi élmények, de én idén valami többre vágyom! Így hát összegyűjtöttem a szerintem legkülönlegesebb szeptemberi programokat!

Workshop

Fotó: Henger Stúdió/Facebook

Nem feltétlenül kell messzire mennünk, ha új dolgokat akarunk kipróbálni. Ha aktív, de mégis benti programra vágyunk, akkor keresgéljük a rengeteg workshop közül! A kreativitásunkra van csak szükség, hogy pár óra alatt olyan újdonságokat tanuljunk meg, amik nem csak szórakoztatnak, de még hasznosak is!

A divat szerelmeseinek ajánlom a szeptember végén fix időpontokkal jelentkező Iwolát, ahol a varrási alapismeretektől kezdve, varázslatos kész termékek elkészítését lehet elsajátítani. Aki pedig másfajta kihívás elé állítaná a kezecskéit, annak a Henger Stúdióban a helye! Korongozás, formálás és rengeteg tapicskolás után egyedi kerámiatermékkel távozhatunk a stúdió workshopjairól és máris a saját termékeinkből ihatjuk a forró italokat.

 

Séta egy temetőben

Fotó: Salgótarjáni utcai zsidó temető/Both Balazs/pestbuda.hu

Nem kell Halloween-ig várnunk a kísérteties élményekig! Szokatlan és sokak számára érthető módon bizarr utazási célpont egy temető. Ennek ellenére, több budapesti temetőben szerveznek, szinte az időutazással határos sétákat ősszel is. Természetesen magunktól is megcsodálhatjuk a helyeket, de a Nemzeti Örökség Intézete vezetett sétákat tart többek között a Fiumei úti sírkertben és a Salgótarjáni utcai zsidó temetőben, amik során rengeteg új és érdekes dolgot tanulhatunk meg, miközben felnyitják a szemünket a részletekre.

 

Arcadia Nosztalgia Játéktermi Kiállítás

Fotó: Flippermúzeum-Budapest Pinball Museum/Facebook

Ha mókás hangulatban vagyunk, akkor szeptember 23. és 25. között kicsit meglepő módon, a Vasúttörténeti Parkban a helyünk! Az esemény főszereplői a játéktermi masinák. Nosztalgia veszélyre azért fel kell készülni, mert több mint 300 játéktermek fénykorából származó géppel játszhatunk. Aki már ismeri, esetleg ezeken a játékokon nőtt fel, az tudja, hogy mennyire bele tudja élni magát az ember, miközben az időérzékünk kikapcsol. Ha újra átélnéd ezt az élményt, vagy megosztanád a családoddal, esetleg még nem tapasztaltál ilyet, de szívesen kipróbálnád, akkor ott találkozunk!

 

Csillag- és darules

Fotó: Csillagos égbolt a Hortobágyon/itthoneszakalfoldon.blog.hu

Természetesen Budapesten kívül is rengeteg program vár minket. Mint említettem, egy őszi kirándulás mindig feltölti az embert, de megsúgom nektek, hogy van egy kihagyhatatlan élmény, amit nem a csodaszép fák kopaszodó lombjai alatt fogunk megtalálni. Pont a pusztaságának köszönhetően csodálatos kilátást kínál a Hortobágyi Csillagoségbolt-Park. A szabad ég alatt, szinte semmi fényszennyezés mellett olyan éjszakai égbolt tárul elénk, mint semelyik városban. Azért is érdemes szeptember második felében eljutni ide, mert míg éjszaka a csillagokat, addig napközben a daruvonulást kémlelhetjük.

 

Szarvas koncert

Fotó: Szarvasbőgés/Szekeres Janos/parkerdo.hu

Biztosan ti is voltatok már életetek során valamilyen zenés előadáson. Általában van egy szépen kiépített helyszín, előkerülnek hangszerek és énekesek. De hány ember mondhatja el magáról, hogy emberek helyett szarvasok zenéltek neki? A Pilisi Parkerdő budapesti és szentendrei erdészetei szarvasbőgéstúrákat szerveznek, amik során a szarvasbikák közelébe merészkedve hallhatjuk az agancsaik csattogását és a jellegzetes bőgésüket. Szerencsés esetben még láthatjuk is őket. A 2-3 kilométeres túra közben a szakvezetők mesélnek nekünk többek között a vadgazdálkodás történetéről és a hazai vadfajokról, különösen a gímszarvasok életéről.

 

Gyermekbábosok Országos Fesztiválja

Fotó: Gyermekbábosok Országos Fesztiválja/kisegerfesztival.hu

A célállomás az Egri Kulturális és Művészeti Központ. Az ország minden részéről érkeznek gyermekbábosok, akik készen állnak arra, hogy életre keltsék szeretett bábjaikat a közönség előtt. Habár a rendezvény célja, hogy a fiatal bábosok tapasztalatot szerezzenek, lehetőséget kapjanak az önkifejezésre, versenyezzenek, de ezen felül szeretettel várnak minket, az érdeklődő családokat is szeptember 30. és október 2. között. Rengeteg fajta előadásban lesz részünk, többek között kicsiknek szóló kesztyűbáb- és paraván nélküli báb előadásban, de még árnyelőadásban is.

 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!