Koronavírusban elhunyt Koltai Lajos felesége

-

Koltai Lajos – világhírű operatőr-rendező – feleségét gyászolja, akivel közel 60 évig alkottak egy párt. Az elismert művész a Blikknek adott nyilatkozatában elmondta, hogy párja, Bordás Katalin veseproblémákkal került kórházba, majd a koronavírust is elkapta és ezzel már nem tudott megküzdeni a szervezete. 

Koltai Lajos hozzátette, hogy hetek óta nagyon aggódott a kedveséért, veseproblémái a kórházba kerülés után sem javultak és a COVID fertőzés csak súlyosbította ezt a helyzetet.

“Sajnos elvesztettük őt… A kórházban kiderült, hogy elkapta a vírust is, és a vége felé már ez is közrejátszott abban, hogy nem bírta tovább a szervezete” – mondta a Blikknek.

A gyászoló művész hozzátette, hogy ezekben a fájdalmas napokban gyermekei adnak erőt, akikkel kölcsönös támaszt nyújtanak egymásnak. Feleségével két lányt neveltek fel, Nóra Londonban tanult sminkelést, Katalin pedig egy fotóügynökségnél dolgozik.

A házaspár magánéletét mindig óvta a nyilvánosságtól, keveset lehetett olvasni róluk a médiában. Koltai egész életében egy nőt szeretett, feleségével már a középiskolában ismerték egymást. Bordás Katalin így emlékezett vissza megismerkedésükről a Délmagyar interjújában:

„Volt az iskolájában egy filmszakkör. Filmet forgattak, és engem valaki ajánlott az egyik szerepre. Óbudán, a Schmidt kastélynál történt a találkozó. Amikor odaértem, a fűben egy csomó kamasz fiú heverészett. Kiugrott közülük a férjem, és közölte, hogy ő lesz a film operatőre és rendezője. Már ott elindult egy barátságszerű kettőnk közt. Ebből lett hat év udvarlás, aztán amikor befejezte a főiskolát, összeházasodtunk.”

Forrás: Starlap, HVG, Index

Kategória:

KIADVÁNYAINK

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!